Tgrt Haber

WhatsApp'ta artık 'hesap olmadan' mesaj atılacak: Yeni özellikten ilk görüntü geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
24 Ocak 2024 14:17 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 14:19
WhatsApp'ta artık 'hesap olmadan' mesaj atılacak: Yeni özellikten ilk görüntü geldi

Meta'nın yeni güncellemesiyle birlikte, WhatsApp hesabı olmayan kişiler, WhatsApp kullanan arkadaşlarıyla mesajlaşabilecek. Yeni özelliğe dair ilk ekran görüntüsü paylaşıldı.

Avrupa Birliği​'nin (AB) Dijital Hizmetler Yasası​ (DMA) yürürlüğe girdi. Teknoloji şirketleri de bu yasaya uyum sağlayacak düzenlemeleri yapmaya başladılar.

DMA, mesajlaşma hizmeti sunan teknoloji şirketlerine, kullanıcılarına farklı uygulamalar arasında mesajlaşma imkanı sağlama zorunluluğu getiriyor. Bu kapsamda firmaların mart ayına kadar gerekli düzenlemeleri tamamlamış olmaları gerekiyor. Meta çatısı altında faaliyet gösteren WhatsApp​'tan ilk adım geldi.

WHATSAPP, MESAJLAŞMAK İÇİN 'HESAP' ZORUNLULUĞUNU KALDIRIYOR

Apple App Store'da sunulan WhatsApp beta 24.2.10.72 sürümüyle birlikte, WhatsApp'ın yeni düzenlemelere uymak için yeni bir "platformlar arası mesaj" özelliği üzerinde çalıştığı bildirildi.

Ekran görüntüsünden de görüldüğü üzere yeni özellik henüz geliştirme aşamasında. Dolayısıyla bu bölüm boş ve sadece üçüncü taraf platformlar arası desteğin geliştirildiğini gösteriyor.

WhatsApp'ta artık 'hesap olmadan' mesaj atılacak: Yeni özellikten ilk görüntü geldi

Peki bu yenilik ne anlama geliyor?AB​ kurallarında, mesajlaşma platformları arasında hesap kayıt zorunluluğu olmaksızın iletişim kurulması şartı bulunuyor. Dolayısıyla WhatsApp'ın yeni güncellemesi ile bu kurala uyulmuş olacak.

Kullanıcılar, WhatsApp hesabı olmasa bile diğer uygulamaları kullanan arkadaşlarıyla iletişime geçebilecek. Örneğin Signal uygulamasını kullanan biri, WhatsApp hesabı olmadan WhatsApp kullanıcısına mesaj gönderebilecek.

Söz konusu özellikle birlikte kullanıcıların ağ daha geniş olurken, farklı uygulama kullananlar arasındaki iletişimde de engeller kalkmış olacak. WhatsApp daha önce bu özelliği Android uygulamasında da test etmişti. Şimdi de iPhone uygulamasında test sürecini başlattı. Özelliğin genel kullanıma ne zaman sunulacağıysa bilinmiyor.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...