Tgrt Haber

WhatsApp'tan kullanıcılara büyük kolaylık! Yeni özellik taşınmada büyük sorunu çözdü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
30 Haziran 2023 20:31 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 22:13
WhatsApp'tan kullanıcılara büyük kolaylık! Yeni özellik taşınmada büyük sorunu çözdü

WhatsApp aynı işletim sistemine sahip başka bir cihaza geçiş yapan kullanıcıların sohbet geçmişini yeni cihaza taşımalarını adeta çocuk oyuncağı haline getirdi.

WhatsApp​, kullanıcılarının sohbet geçmişini cihazlar arasında taşımayı kolaylaştıran yeni bir özellik sundu. Özellikle telefon değiştirenleri büyük ölçüde rahatlatacak özellik, QR kodları ile çalışıyor.

Artık aynı işletim sistemine sahip başka bir telefona geçiş yapan WhatsApp kullanıcıları, Wi-Fi​ bağlantısı üzerinden sohbet verilerini kolayca aktarabilecekler. Şu ana kadar sohbet taşıma işlemi Google Drive / iCloud gibi yedekleme servisleriyle yapılıyordu ve bunlarda belli bir sınır vardı, fakat yeni sistemde bu sınır da ortadan kalktı.

WHATSAPP SOHBET TAŞIMAYI KOLAYLAŞTIRDI

Birçok insan için önemli olan sohbet geçmişi fotoğraflar, videolar ve dosyalar gibi önemli bilgiler içerebiliyor. Bu nedenle, bu verilerin kaybolması ya da başka bir cihaza aktarılamaması kullanıcılar için büyük sorun oluyor. Ancak WhatsApp'ın sunduğu QR kod tabanlı geçiş sistemi, bu sorunu da çözmüş durumda.

Mesajlarını taşımak isteyen kullanıcılar öncelikle eski telefonlarından WhatsApp'ı açıp Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Aktarımı’na giriyorlar. Ardından bu aşamada karşılarına çıkan QR kodunu yeni telefondaki WhatsApp uygulamasına okutuyorlar. Bu sayede, sohbet geçmişleri ve diğer veriler yeni telefona aktarılıyor.

WhatsApp'tan kullanıcılara büyük kolaylık! Yeni özellik taşınmada büyük sorunu çözdü

QR kod tabanlı geçiş sistemi, kullanıcıların verilerini doğrudan Wi-Fi bağlantısı üzerinden aktarmalarını sağlıyor. Bu da veri aktarımının daha hızlı ve kolay olmasını sağlıyor. Ayrıca WhatsApp, kullanıcıların bilgilerini güvende tutmak için sohbet geçmişini şifreleyerek aktarıyor, böylece güvenlik endişeleri de ortadan kalkıyor.

Sohbet geçmişiniz aktarılırken, yüzde oranının gösterildiği çubuktan ilerlemeyi takip edebilirsiniz. WhatsApp'ın açıklamasına göre, sohbet aktarımı sırasında hiç kimseyle mesajlaşamazsınız, ayrıca her iki telefonu da kilidi açık şekilde tutmalı ve uygulamadan ayrılmamalısınız. 

Unutulmaması gerekenler:

  • Eski telefonunuzda ve yeni telefonunuzda kullandığınız telefon numarası aynı olmalıdır.
  • Eski telefonunuzda taşıma işlemi başlatılıncaya kadar yeni telefonunuz WhatsApp’a kayıtlı olmamalıdır.
  • Telefonlarınız birbirine yakın olmalıdır.
  • Her iki telefonunuz da bir güç kaynağına bağlı olmalıdır.
  • Her iki telefonunuzda da WiFi etkin olmalıdır. Bir ağa bağlı olmaları gerekmez.

Kaynak: TechCrunch, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...