Tgrt Haber

WhatsApp’tan tartışmalı karar: Çalışma şekli değişiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
23 Haziran 2023 12:31 - Güncelleme : 23 Haziran 2023 12:34
WhatsApp’tan tartışmalı karar: Çalışma şekli değişiyor

WhatsApp kullanıcıların bireysel sohbetlerde ve grup sohbetlerinde sabitledikleri mesajın ne kadar süreyle sabit kalacağını belirlemelerine izin verecek.

WhatsApp​'ın dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı bulunuyor. İnsanların iletişim kurmak, fotoğraf ve videolar paylaşmak, belgeler göndermek ve daha birçok şey yapmak için kullandığı bu mesajlaşma uygulaması, sürekli olarak yeni özellikler ekleyerek kullanıcı deneyimini geliştirmeye devam ediyor.

WABetaInfo'nun haberine göre WhatsApp için 'mesaj sabitleme süresi' yolda. Bu yeni özellik sayesinde bireysel sohbetler ve grup sohbetlerinde sabitlediğiniz mesajların ne kadar süreyle sabit kalacağını belirleyebileceksiniz. Kullanıcılara 24 saat, 7 gün ve 30 gün gibi üç farklı seçenek sunulacak.

Sabitleme özelliği, kullanıcıların önemli mesajları belirli bir süre boyunca ön planda tutmasına ve mesajlara daha sonra hızlıca erişebilmesine olanak tanımakta. Örneğin, bir grup sohbetinde planladığınız bir etkinliği veya önemli bir toplantıyla ilgili mesajları sabitleyerek gözden kaçırma ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz.

Artık sabitleme süresini de dilediğiniz gibi ayarlayabileceksiniz. Eğer bir mesajın sadece kısa bir süreliğine ön planda kalmasını istiyorsanız, 24 saatlik bir süre seçebilirsiniz. Daha uzun bir süre için, mesajları 7 gün veya 30 gün boyunca sabit tutabilirsiniz. Sabitlediğiniz mesajlar süre sonunda eski haline dönmüş olacak.

SABİTLEME SÜRESİ ARTABİLİR

Bu yeni özellik şu anda test aşamasında olduğundan, tüm kullanıcıların erişimine açık değil. Ancak, testlerin başarılı olması durumunda, yakında tüm WhatsApp kullanıcıları bu özellikten faydalanabilecekler.

Bununla birlikte mesaj sabitleme süresinin önümüzdeki güncellemelerle artabileceğini belirtmekte fayda var. WhatsApp daha önce mesaj silme süresini başlangıçta kısa tutmuştu, ardından bu süreyi kademeli olarak yükseltmişti. Şirket ileride 24 saat, 7 gün ve 30 günlük mesaj sabitleme sürelerine daha fazla seçenek ekleyebilir.

WHATSAPP MESAJ SABİTLEME NASIL YAPILIR?

iPhone'da sabitlemek istediğiniz sohbeti sağa kaydırın, ardından Sabitle’ye dokunun. Android'de ise sabitlemek istediğiniz sohbete dokunup basılı tutun, ardından Sabitle'ye basabilirsiniz.

Kaynak: WABetaInfo, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: WABetaInfo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...