WhatsApp sohbet kilitleme nasıl yapılır? Mesajlar özel bölüme alınıyor
WhatsApp, sohbet kilitleme özelliği ile kullanıcıların gizliliğini bir adım daha ileri taşıyor. Bu yeni özellik sayesinde bireysel sohbetler şifre veya biyometrik doğrulama ile koruma altına alınabiliyor. Kilitlenen sohbetler, WhatsApp'ta özel bir bölüme taşınarak gizlilik sağlanıyor.
Dünyanın en çok tercih edilen mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sohbet kilitleme özelliğini tüm kullanıcılarına sundu. Bu özellik, kullanıcıların belirli sohbetlerini parmak izi veya yüz tanıma ile şifreleyerek korumalarını sağlıyor. Yeni işlev, uygulamanın tamamını kilitlemeden sadece istediğiniz sohbetleri güvence altına almanıza olanak tanıyor. Kilitlenen sohbetler, uygulamanın ana ekranında görünmüyor ve farklı bir bölüme taşınıyor.
Esas olarak bundan önce de WhatsApp mesajlarını şifrelemek zaten mümkündü. Fakat bu özellik uygulamayı komple şifreliyordu ve her açılışta kullanıcının şifreyi girmesi gerekmekteydi. Yeni gelen 'sohbet kilitleme' işleviyse WhatsApp'ı tamamen kilitlemeden sadece belli sohbetleri korumayı sağlıyor.
Sohbet kilitleme özelliğinin çalışma mantığı biraz karışık. Zira kilitlenen sohbetler WhatsApp'ta ayrı bir bölüme taşınıyor, yani uygulamayı açar açmaz karşınıza gelmiyor. Bu kullanım şekline alışık olmayan kullanıcılar ise "WhatsApp kilitlenmiş sohbetler nerede? WhatsApp kilitlenmiş sohbet kapatma" yöntemlerini araştırıyor.
WHATSAPP SOHBET KİLİTLEME NEDİR? NASIL KULLANILIR?
Sohbet kilidi, Android ve iPhone’da kişisel sohbetlerinizi parolayla korumanızı sağlar. Bir sohbeti kilitlediğinizde, mesajlarınızı görüntülemek için telefonunuzun parolası, Face ID ya da parmak izi gibi kimlik doğrulama yöntemlerini kullanarak kilidini kaldırmak zorunda olursunuz.
WhatsApp, sohbet kilidi özelliğini aktifleştirdiğinizde şunları yapar:
- Kilitli sohbetlerde içeriğini ve mesajı gönderen kişi bilgisini gizler.
- Sohbet kilidi açık olan bir sohbetteki medyaları telefonunuzun galerisine kaydetmek istiyorsanız bu özelliği kapatmanız gerekir.
- Aramalar kilitlenmediğinden, kilitlenmiş sohbetlerdeki kişilerden gelen aramalar görünmeye devam edecektir.
- Sohbet kilidi, WhatsApp'a bağlı başka cihazlarınızı kapsamaz. Örneğin telefonunuzda kilitlemiş olduğunuz bir sohbet masaüstü bilgisayarınızda veya diğer cihazlarınızda hala görünmeye devam eder.
KİLİTLENMİŞ SOHBETLER NEREYE GİDER?
Kilitlediğiniz sohbetler WhatsApp uygulamasındaki gizli bir bölüm olan "Kilitlenmiş Sohbetler"e otomatik olarak taşınır. Çünkü bu özelliğin temel amacı mesajlarınızı başkalarından gizlemek olduğu için kilitlediğiniz mesajın doğal olarak uygulamada kolaylıkla erişilebilecek bir yerde durmaması gerekiyor.
Kilitlenmiş sohbetlerinizi bulmak için WhatsApp'ı açın ve tüm sohbetlerin yer aldığı bölümüne girin. Bu ekrandayken parmağınızla bir defa ekranın ortasından yukarıdan aşağı kaydırın. WhatsApp'ın üst kısmında "Kilitlenmiş Sohbetler" bölümünün belirdiğini göreceksiniz. İşte kilitli mesajlarınız burada.
WHATSAPP SOHBET KİLİDİ KALDIRMA
Kilitlediğiniz sohbetin şifresini kaldırmak, kilitlemek kadar kolay bir işlemdir. Bunu yapmak için kilidini kaldırmak istediğiniz kişinin profiline girin ve "Sohbet Kilidi" bölümünü açın. Ardından "Bu sohbeti Face ID / Touch ID ile Kilitle" özelliğini kapalı konuma getirmeniz gerekiyor. Ardından söz konusu sohbet açık hale gelecektir.
Bu arada sohbet kilidini etkinleştirdiğinizde, sohbet ettiğiniz kişinin bu durumdan haberdar olmayacağını da belirtmekte fayda var. Aynı şekilde kilidi kaldırdığınızı da görmeyecek. Bu özellik ayrıca sadece bireysel mesajları değil grup sohbetlerini de kilitleyebildiğinden, işle ilgili mesajlarınızı da koruyabilirsiniz.