Tgrt Haber

'WhatsApp Android' tasarımı değişiyor: Yeni arayüzden ilk görüntü geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
01 Eylül 2023 11:18 - Güncelleme : 01 Eylül 2023 11:21
'WhatsApp Android' tasarımı değişiyor: Yeni arayüzden ilk görüntü geldi

WhatsApp, Android uygulamasının tasarımında köklü bir değişikliğe gidiyor. Test aşamasında olan yeni tasarımda beyaz rengin hakim olduğu görülürken, aynı zamanda uygulamanın Material Your 3 tasarım diliyle uyumlu hale getirildiği anlaşılıyor.

WhatsApp​, kullanıcı deneyimini geliştirecek özellikleri geliştirmeye devam ederken, bir yandan da tasarımını yeniliyor. Anlık mesajlaşma platformu kısa bir süre önce Android​ sürümünün görünümünü revize ederek, gezinme çubuğunu alta taşımıştı. WhatsApp şimdi ise uygulamanın genel tasarımında değişikliğe gidiyor.

WABetaInfo tarafından paylaşılan habere göre, WhatsApp Android sürümünün görünümünü Material You 3 tasarım​ dili ile uyumlu hale getiriyor. Material You 3 ile uygulama, önceki haline kıyasla daha modern bir arayüze kavuşacak.

YENİ TASARIMDA BEYAZ RENK HAKİM

Ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi, WhatsApp'ın yeni sürümüyle birlikte beyaz rengin hakim olduğu bir tasarım anlayışı kullanıcıları bekliyor olacak. Uygulama ikonik yeşil rengini de korumaya devam edecek, örneğin sol üst köşedeki 'WhatsApp' yazısından da bu anlaşılabiliyor.

Öte yandan sohbet filtreleme seçenekleri de ana ekrandaki üst tarafta yer alıyor. Kullanıcılar bu bölümdeki "Hepsi, Okunmamışlar, Kişisel, İş" gibi seçenekleri kullanarak, mesajlarını kategorize edebilecekler. Örneğin sadece iş amaçlı mesajlarını görmek isteyen birisi, "Business (İş)" seçeneğini seçmesi yeterli olacak.

'WhatsApp Android' tasarımı değişiyor: Yeni arayüzden ilk görüntü geldi

Gezinme çubuğu öğeleri ise eski sürümde olduğu gibi alt tarafta yer alacak. Burada "Sohbetler, Durum, Topluluklar, Aramalar" gibi butonlar yer alacak. Kullanıcılar parmağını sağa veya sola kaydırarak seçenekler arasında hızlıca geçiş yapabilecek.

WABetaInfo'ya göre WhatsApp, hem Android hem de iPhone cihazlarda yeni tasarımının test aşamasına devam ediyor. Genel kullanıma ne zaman açılacağı ise henüz belli değil.

Kaynak: WABetaInfo
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...