Tgrt Haber

Windows 11 artık 'Edge' ve 'Bing' konusunda diretmiyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Windows Central
17 Kasım 2023 20:29 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 20:30
Windows 11 artık 'Edge' ve 'Bing' konusunda diretmiyor

Microsoft, bilgisayar işletim sistemi Windows 11'i AB Dijital Hizmetler Yasası (DMA) ile uyumlu hale getirecek adımları açıkladı. Artık kullanıcıların varsayılan uygulama tercihlerini hatırlayacak, ayrıca 'Edge' ve 'Bing' hizmetleri kaldırılabilecek.

Microsoft, Avrupa Birliği'nin (AB) mart ayında yürürlüğe sokacağı Dijital Hizmetler Yasası'na (DMA) uyum sağlamak amacıyla Windows 11 üzerinde önemli değişiklikler yapacağını duyurdu. Bu güncellemelerin ön izleme aşamasının yakında başlayacağını ve genel olarak kullanıma 2024 yılı başlarına kadar sunulacağını belirtti.

WINDOWS 11'DE EDGE VE BING KALDIRILABİLECEK

Microsoft'tan yapılan açıklamada, kullanıcıların artık Microsoft Edge tarayıcısını ve Windows Arama bölümündeki Bing Search'i bilgisayardan kaldırmakta özgür olacakları bildirildi.

Bir diğer önemli değişikliğin de Widgets Board üzerindeki Microsoft News hizmetini ve reklam akışını kapatma imkanı olduğu açıklandı. Bu yeni özellik ile kullanıcılara bilgisayarın başlat menüsünde bulunan haberleri ve reklam içeriklerini kaldırma olanağı sunulduğu aktarıldı. 

Microsoft, Windows 11'in Dijital Hizmetler Yasası ile tam uyumlu olabilmesi için, işletim sistemine kullanıcıların belirlediği varsayılan uygulama tercihlerini hatırlama özelliği de kazandırdığını söyledi.

Windows 11'de varsayılan e-posta istemcisi veya web tarayıcı gibi uygulamaları değiştirmek kolay olsa da, bazen sistem kullanıcının belirlediği tercihi kendiliğinden sıfırlayabiliyordu. Ancak bu, büyük teknoloji şirketlerine katı kurallar getiren DMA'ya aykırı bir durum değerlendiriliyordu.

BELİRLİ ÜLKELERDE GEÇERLİ OLACAK

Windows Central sitesinin haberine göre, Microsoft yeni özellikleri sadece Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) sınırları içindeki ülkelerde bulunan Windows 11 bilgisayarlara sunacak. Türkiye ise AEA dışında bulunuyor.

AEA dışındaki bölgelerde yaşayan kullanıcıların bu özelliklere erişip erişemeyeceği henüz net değil. Öte yandan Microsoft, bu değişikliklerin benzer şekilde Windows 10'a da uygulanacağını açıkladı.

Kaynak: Windows Central
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...