Tgrt Haber

Windows 11 güncellemesinde can sıkan yeni sorun: Microsoft’tan çözüm önerisi geldi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: ithome
27 Temmuz 2023 12:40 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 12:43
Windows 11 güncellemesinde can sıkan yeni sorun: Microsoft’tan çözüm önerisi geldi

Microsoft’un, Windows 11 için yayınladığı KB5028254 güncellemesi can sıkan bir sorunu da beraberinde getirdi.

Windows 11​, çıktığı günden bu yana düzenli olarak güncelleniyor ve yeni özelliklere kavuşuyor. Ancak uzun zaman geçmesine rağmen bu işletim sistemi tam olarak sorunsuz hale gelmedi.

Öyle ki son güncelleme​ de yine beraberinde hatalarla geldi. Kullanıcıların raporuna göre Windows 11 KB5028254 güncellemesi ile Başlat menüsünü etkileyen bir sorun ortaya çıktı.

WİNDOWS 11 BAŞLAT MENÜSÜNDE YENİ SORUN

Kullanıcı raporlarına göre son güncelleme, üçüncü taraf uygulamaların Başlat menüsünün açılmamasına yol açtığı belirlendi.

Güncellemeyi yükledikten sonra ortaya çıkan sorunda, üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamaları yüklendiğinde Başlat menüsü açılmıyor veya dengesiz çalışıyor.

Windows 11 güncellemesinde can sıkan yeni sorun: Microsoft’tan çözüm önerisi geldi

Etkilenen üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulaması ExplorerPatcher, fakat diğer uygulamalar da aynı durumdan muzdarip. Çünkü bu tür uygulamalar genellikle desteklenmeyen yöntemler kullandığı için, Windows cihazlarda beklenmeyen sorunlara yol açabilir.

MİCROSOFT’TAN ÇÖZÜM GELDİ

Başlat menüsünde yaşanan soruna ilişkin Microsoft’tan geçici de olsa çözüm geldi. Yazılım devi, buna karşılık KB5028254'ü yüklemeden önce tüm üçüncü taraf kullanıcı arayüzü özelleştirme uygulamalarını kaldırmayı öneriyor. Bir sonraki güncelleme gelene kadar sizler de sorun yaşıyorsanız Microsoft​'un önerisini yerine getirmekte fayda var.

Benzer bir sorun daha önce de yaşanmıştı. Windows 11 22H2 sürümünde, yani Moment 2’de de yine Başlat menüsünü bozan özelleştirme sorunları meydana gelmişti. Ancak daha sonradan hatanın giderilmesi için bir başka güncelleme yayınlandı.

MİCROSOFT VE ALPHABET GELİRLERİNDE ARTIŞ

Sözcü’nün haberine göre mali takviminde nisan-haziran dönemini dördüncü çeyrek olarak kabul eden Microsoft, bilançosunu açıkladı.

Şirketin geliri nisan-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 artarak 56,2 milyar dolara çıktı. Microsoft 2022’nin aynı döneminde 51,9 milyar dolarlık gelir elde etmişti.

Öte yandan firmanın net karı da aynı dönemde 20 artarak 20,1 milyar dolara yükseldi.

Kaynak: İthome
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: ithome

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...