Tgrt Haber

Windows 11'den şaşırtan yenilik! Tüm Windows kullanıcılarını ilgilendiriyor! 30 yıllık alışkanlık değişti! Bunu yapmayı sakın es geçmeyin!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Windowscentral
24 Mart 2023 15:56 - Güncelleme : 24 Mart 2023 15:59
Windows 11'den şaşırtan yenilik! Tüm Windows kullanıcılarını ilgilendiriyor! 30 yıllık alışkanlık değişti! Bunu yapmayı sakın es geçmeyin!

Dünyanın en yaygın bilgisayar işletim sistemlerinden Microsoft Windows yeni bir güncellemeye imza attı. Windows 11 güncellemesi ile alıştığımız birçok özellik tarih oluyor. İşte o detaylar…

Dünyanın önde gelen teknoloji devi Microsoft​ tarafından geliştirilen Windows​ işletim sistemi, günümüzde çoğu bilgisayar kullanıcısının aşina olduğu bir sistem. En yaygın kullanılan işletim sistemlerinden olan Windows, gelen her güncellemede ise kullanıcılarını şaşırtmaya devam ediyor. 

Şirketin son güncellemesinde ise 30 yıldır süregelen birçok alışkanlığın değişeceği öğrenildi. Başlat menüsü başta olmak üzere işletim sisteminin pek çok farklı noktasında yeni değişiklikler uygulanacak. Türkiye’de de bir hayli kullanıcısı olan Widows’un bu güncellemesi sayısız yenilik sunuyor. 

WİNDOWS 11 BİRÇOK YENİLİK SUNACAK!

Microsoft tarafından geliştirilen Windows işletim sistemi yepyeni bir güncelleme​ ile kullanıma sunuluyor. Özellikle uzun yıllardır devam eden birçok alışılageldik özelliğin kaldırılması ise dikkat çekti. Başlat menüsünde ufak değişikliklerden varsayılan uygulamalardaki değişikliklere kadar birçok detay yer alıyor. 

Yıllardır Windows kullanıcılarının işini kolaylaştıran ve ekran görüntüsü alınmasını sağlayan Print Screen tuşunun işlevinin değişmesi birçok kullanıcıdan tepki aldı. 30 yılı aşkın süredir aynı işlevsel özellik ile kullanılan bu tuşun işlevinin değişmesi kullanıcılardan tepki çekiyor. 

O TUŞUN İŞLEVİ DEĞİŞİYOR!

Windows 11’de ekran görüntüsü almak için kullanılan Print Screen tuşunun Windows 11 ile gelen yenilikler arasında en dikkat çekeni olduğu ifade ediliyor. Windows 95’ten beri kullanılan bu özellik, Windows 11 ile gelen yenilikler ile değişecek. Print Screen tuşuna basıldığında yeni güncelleme ile panoya kaydetmek yerine ekran alıntısı aracı çalıştırılacak. 

WİNDOWS 11’DE BİRÇOK HATA TESPİT EDİLDİ!

Windows 11’in piyasaya sürülmesinin ardından birçok kullanıcı güncellemeden memnun kalması. SSD, Wife ve mavi ekran hatlarının çok sık gündeme geldiği ifade ediliyor. Son Windows güncellemesinin bu tür önemli hatalara sahip olması ise güncellemenin tepki çekmesine neden oldu. Öte yandan yeni sürüm ile birçok özellik de değişmişti. Windows 11 güncellemesi yapmadan önce kullanıcı önerilerinin incelenmesi tavsiye ediliyor.  

Kaynak: Windowscentral

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...