Tgrt Haber

Windows 8 ve 8.1 için destek sona eriyor: Google'dan 'Drive' için duyuru

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Androi Police
08 Haziran 2023 15:50 - Güncelleme : 08 Haziran 2023 15:51
Windows 8 ve 8.1 için destek sona eriyor: Google'dan 'Drive' için duyuru

Microsoft'un eski işletim sistemleri için bazı uygulamaların desteği sona eriyor. Bu kapsamda Google da 'Drive' uygulamasının artık kullanılamayacağını duyurdu.

Microsoft​, 2012'de piyasaya sürdüğü Windows 8/8.1 için uzun zaman önce güncelleme desteğini sona erdirmişti. Şu anda kullanıcıların büyük çoğunluğu Windows 10​ ve Windows 11​ işletim sistemlerini kullanıyor.

Windows 8'in desteğinin sonlanmasıyla bazı uygulamaların da miadı sona eriyor. Google, kısa süre önce yaptığı bir duyuruda Windows 8 ve Windows 8.1 yüklü bilgisayarlarda Google Drive​ desteğini sonlandıracağını açıkladı. Artık eski işletim sistemlerinde Drive'ı kullanamayacaksınız.

GOOGLE DRİVE DESTEĞİ SONA ERİYOR

Google Drive, Windows 8 işletim sistemini kullanan kullanıcılar için önemli bir duyuru yaptı. Google Drive'ın resmi yardım sayfasında yer alan bilgiye göre, Windows 8 desteği bu yıl içerisinde sona erecek. Yani Windows 11 veya Windows 10'a sahip değilseniz bu uygulamadan faydalanamayacaksınız.

Google Drive Windows 8 desteğinin sona ermesi, Google Drive web sitesi veya mobil uygulamalarını etkilemeyecek. Bu platformlardan dosyalarınıza erişebilmek ve yönetebilmek için internet bağlantısı gerekiyor. Google Drive'ın sunduğu diğer hizmetler olan Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar ve diğer uygulamalar ise şimdilik Windows 8 işletim sisteminde çalışmaya devam edecektir.

32 BİT DESTEĞİ DE SONA ERİYOR

Öte yandan Google Drive, Windows 8 ve 8.1’e ek olarak artık Windows’un hiçbir 32 bit sürümünü desteklemeyecek. Yani Windows 10’un 32 bit sürümünü kullanıyor olsanız bile bulut depolama hizmetini kullanamayacaksınız.

Şirket, 2023’ün başında Windows 8 ve 8.1’den aşamalı olarak çekileceğini açıkladı. Microsoft tarafından kaderine terk edilen bu iki işletim sistemi, önümüzdeki yıldan itibaren Google Chrome güncellemesi almayacak.

Kaynak: Androidpolice
Derleme: tgrthaber.com.tr

 

Kaynak: Androi Police

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...