Tgrt Haber

X (Twitter) beklenen güncellemeyi aldı, bizzat CEO'su duyurdu: Yeni dönem başlıyor

11 Ağustos 2023 12:54 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 12:54
X (Twitter) beklenen güncellemeyi aldı, bizzat CEO'su duyurdu: Yeni dönem başlıyor

X (eski adıyla Twitter) CEO'su Linda Yaccarino, sosyal medya platformuna gelecek yeni özelliği açıkladı. Kullanıcılar telefon numaralarını paylaşmak zorunda kalmadan, biriyle görüntülü görüşme yapabilecek.

Görüntülü konuşma özelliği, sosyal medya platformlarının en büyük avantajları arasında yer alıyor. WhatsApp'tan Instagram'a, Facebook'tan Telegram'a varana kadar, aklımıza gelebilecek bütün uygulamalar kullanıcılarına bu imkanı sağlarken, X (Twitter)​ ise maalesef geride kalmıştı.

X CEO'su Linda Yaccarino​ tarafından yapılan açıklamaya göre, sosyal medya​ şirketi bu eksikliğini nihayet giderdi. Yaccarino, CNBC'ye verdiği röportajda "Yakında telefon numaranızı platformda kimseye vermek zorunda kalmadan görüntülü sohbet aramaları yapabileceksiniz" ifadelerini kullandı.

TWİTTER ÇALIŞANI AYLAR ÖNCE PAYLAŞMIŞTI

Twitter henüz X olmadan önce, şirkette tasarımcı olarak çalışan Andrea Conway, çok yakında platformda görüntülü arama gerçekleştirebileceğimizi söylemişti. Resmi hesabından paylaştığı ekran görüntüsüyle birlikte bu özelliği duyuran Conway, başka bir detayı açıklamamıştı.

https://twitter.com/ehikian/status/1677300820780503040

Andrea Conway'ın bu paylaşımı, X CEO'su Linda Yaccarino'nun açıklamasıyla doğrulandı. Öte yandan sadece görüntülü konuşma değil, sesli arama da yapılabileceğini belirtmek gerekiyor.

Görüntülü görüşmenin yanı sıra X, içerik üreticilerin gönderilerine verilen yanıtlardaki reklamlardan para kazanabilecekleri sistemde de küçük bir değişikliğe gitti. Eskiden platformdan para kazanabilmek için gereken toplam görüntülenme sayısı 15 milyonken, bugün alınan kararla birlikte bu sayı 5 milyona düşürüldü.

Elon Musk bu kararı "Bu, esas olarak, X Premium'un 5M'den fazla görüntüleme oluşturan hesaplar için ücretsiz olduğu anlamına gelir. Dolandırıcılar aksi takdirde görüntülemeleri sonsuza kadar spam yapmak için botları kullanacağından, yalnızca doğrulanmış tanıtıcılardan gelen görüntülemelerin sayıldığını unutmayın." ifadeleriyle duyurdu.

Kaynak: CNBC

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: CNBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...