Tgrt Haber

X (Twitter) para kazanmayı kolaylaştırdı: İşte yeni kurallar

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
11 Ağustos 2023 10:54 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 10:57
X (Twitter) para kazanmayı kolaylaştırdı: İşte yeni kurallar

Elon Musk, eski adı Twitter olan X sosyal medya platformunun para kazanma kurallarını değiştirdi. Önceden para kazanabilmek için en az 15 milyon görüntülenmeye sahip olmak gerekirken, bu sayı 5 milyona düşürüldü.

Eski adı Twitter olan X platformu, reklamlar​ gelirlerinin bir kısmını içerik üreticilere ödeyeceğini açıklamıştı. Programa katılabilmek için, kullanıcıların doğrulanmış bir hesaba sahip olması, 500 takipçiye ulaşması ve son 3 ay içerisinde en az 15 milyon görüntülenme sayısını elde etmiş olması gerekiyordu.

X bugün yayınladığı açıklamayla para kazanma şartlarını güncellediğini duyurdu. Yeni politikaya göre şirket minimum görüntülenme sayısı konusunda daha töleranslı olacak.

MİNİMUM GÖRÜNTÜLENME GEREKSİNİMİ DÜŞÜRÜLDÜ

Artık X'ten para kazanmak için en az 5 milyon görüntülenme sayısına sahip olmak yeterli olacak. 500 takipçi ve doğrulanmış hesap şartı ise hala geçerliliğini koruyor.

İçerik üreticilerin Twitter'dan para kazanmasının önündeki en büyük engellerden biri 15 milyon görüntülenme sayısına ulaşma gereksinimiydi. Bu orana ulaşamadığı için birçok kullanıcı, şirketin para kazanma programına katılamıyordu.

https://twitter.com/elonmusk/status/1689840543130406912

X, aldığı kararla birlikte bu sorunu da çözmüş durumda. Elon Musk alınan kararla ilgili olarak "Bu, esas olarak, X Premium'un 5M'den fazla görüntüleme oluşturan hesaplar için ücretsiz olduğu anlamına gelir. Dolandırıcılar aksi takdirde görüntülemeleri sonsuza kadar spam yapmak için botları kullanacağından, yalnızca doğrulanmış tanıtıcılardan gelen görüntülemelerin sayıldığını unutmayın." dedi.

YOUTUBE DA DEĞİŞİKLİĞE GİTMİŞTİ

Twitter'ın yanı sıra, popüler video paylaşım platformu YouTube da para kazanma politikasını değiştirmişti. Önceden son 12 ay içinde en az 4.000 saat izlenme süresine ulaşmak ve 1.000 aboneye sahip olmak, ya da 90 gün içinde en az 10 milyon Shorts görüntülenmesi elde etmek gerekiyordu.

YouTube artık 500 aboneye sahip olan, son 90 gün içinde en az 3 video yüklemiş ve son 12 ayda yüklediği videolarının izlenme süresi 3.000 saate ulaşmış kanalların para kazanma programına katılmasına izin veriyor.

Kaynak: Elon Musk

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...