Tgrt Haber

X (Twitter) her yerden kaldırılabilir: Elon Musk bu kez ateşle oynuyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: variety
20 Ağustos 2023 12:00 - Güncelleme : 20 Ağustos 2023 12:04
X (Twitter) her yerden kaldırılabilir: Elon Musk bu kez ateşle oynuyor!

Elon Musk, X yani eski adıyla Twitter için radikal bir değişiklik yapacağını söyledi. Platformda engelleme işleminin kaldırılacağını belirten ünlü milyarder, bu değişikliğiyle kendi kuyusunu kazmış olabilir.

Elon Musk​, Twitter​'da yaptığı radikal değişikliklerle sıkça gündeme geldi. Ancak ünlü milyarderin sosyal medya platformu üzerinde yaptığı değişikliklerin ardı arkası kesilmiyor.

Pek çok değişiklikle eleştririlen odağı olan Musk, birkaç gün önce X'te, yani eski adıyla Twitter'da engelleme​ işlevini kaldıracağını açıkladı. Evet şaka değil; daha önce engellediğiniz kişiler yakında yeniden karşınıza çıkabilecek. 

ELON MUSK'IN DEĞİŞİKLİĞİ KURALLARI İHLAL EDİYOR

Musk'ın X için yapmaya hazırlandığı radikal değişikliği, şimdiden bazı kuralları ihlal etmeye hazırlandığını gösteriyor.

Hem App Store hem de Google Play Store'un topluluk kurallarında, X'te yapılacak bu değişikliğe onay çıkmayacağı gösteriliyor. Peki ya olurda Elon Musk engellemeyi kaldırırsa...

Eğer Musk, bildiğini okuyup X'te engellemeyi kaldırırsa, her iki işletim sistemi için uygulama mağazalarının kurallarını ihlal etmiş olacak. Bu nedenle X (Twitter), her iki marketten de kaldırılma tehdidi ile karşı karşıya olacak.

Konuya ilişkin App Store inceleme yörüngelerinde, '' kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe veya sosyal ağ hizmetlerine sahip uygulamalar şunları içermelidir... İstismarcı kullanıcıları hizmetten engelleme yeteneği."

Öte yandan Google Play Store için de engelleme işevle ile ilgili şu ifadeler yer alıyor:

[Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik] içeren veya bu içeriğe sahip uygulamalar... sağlam, etkili ve sürekli UGC moderasyonu uygulamalıdır ki ... UGC'yi ve kullanıcıları engellemek için bir uygulama içi sistem sağlar."

Sonuç olarak X uygulamasında engelleme özelliği kaldırılırsa, her iki platformdan kaldırılma riskiyle karşı karşıya.

Ancak Musk, X için sessize alma özelliği üzerinde yeni bir güncelleme yapılacağının da sinyallerini verdi. Eğer topluluk kurallarına uyacak hale gelirse, sessize alma işlevi engellemenin yerini de alabilir. Bu nedenle ilerleyen günlerde gelişmeleri bekleyip görmek en doğrusu olacaktır.

Kaynak: variety
Derleme: TGRT Haber

Kaynak: variety
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevim20 Ağustos 2023 12:13

İyi yapar kaldırsın Engellemeyi hiç değilse insanlar engelleyemediği için daha dikkatli yazar Paylaşım yapar

Sonraki Haber Yükleniyor...