Tgrt Haber

X'e kimlik doğrulama geliyor: Mavi tik almak zorlaşacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Social Media Today
17 Ağustos 2023 14:30 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 14:29
X'e kimlik doğrulama geliyor: Mavi tik almak zorlaşacak

Sosyal medya platformu X (Twitter), kimlik doğrulama hizmetini yakında başlatacak. Kullanıcılar, hesaplarını doğrulayabilmek için kimliklerini ve selfie fotoğraflarını yükleyebilecek.

Sosyal medya şirketi X (eski adıyla Twitter), kullanıcılarına devlet tarafından verilmiş resmi bir kimliğini doğrulamasını zorunlu tutacağı sistemi test etmeye başladı. Social Media Today'ın haberine göre, yakında hayata geçecek olan yeni uygulamayla sahte hesapların gerçek kişilerden ayırt edilmesi de kolaylaşacak.

Kimlik doğrulamasının yanı sıra sosyal medya ağı, kullanıcılarından selfie fotoğrafını da isteyecek. Bu sayede kimlikteki resim ile hesabın sahibinin aynı kişi olup olmadığını da teyit etmiş olacak. Her iki belgenin de X'e gönderilmesinin ardından sistem, bilgileri onayladığı takdirde kullanıcıyı "doğrulanmış" sayacak.

X, kullanıcı verilerini doğrulamak için İsrail merkezli kimlik doğrulama​ şirketi Au10tix ile işbirliği yapacak. Dolayısıyla kullanıcılar, X'e gönderdikleri kimlik bilgilerinin ve fotoğraflarının Au10tix ile paylaşılmasını da kabul etmiş olacaklar. Aksi halde Twitter​, doğrulama işlemini gerçekleştirmeyecek.

https://twitter.com/nima_owji/status/1691850092385370483

DOĞRULANMAMIŞ HESAPLARA NE OLACAK?

Twitter (X) yeni uygulaması ile platformdaki anonim hesapların yol açtığı karmaşayı sonlandırmak istiyor. Hatırlanacağı üzere Elon Musk​, sosyal medya şirketini satın aldıktan sonra, aylık abonelik hizmeti Twitter Blue'yu "X Premium" olarak değiştirdi ve abone olan herkese de birer mavi tik rozeti verdi.

Daha öncesinde yalnızca tanınmış kişi ve kurumların alabildiği mavi tik işaretini parasını veren herkes (ünlü olsa da olmasa da) alabilir hale geldi. Bu sebeple de platformdaki gerçek hesapları sahtesinden ayırt etmek zorlaştı.

Sosyal medya şirketi, kimlik doğrulamasını gerçekleştiren kullanıcıların hesaplarına, mavi tik rozetine ek olarak "Bu hesabın kimliği doğrulanmıştır" minvalinde bir uyarı ekleyecek. Bu sayede söz konusu hesabın gerçek bir kişiye ait olduğu daha kolay anlaşılabilecek.

Ayrıca kimlik doğrulama hizmetinin, X Premium'a abone olmak için zorunlu kılınacağı belirtiliyor. Bu da artık her kullanıcıya mavi tik verilmeyeceğinin göstergelerinden bir tanesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Social Media Today

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Social Media Today
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...