Tgrt Haber

Xbox üzgün: Sony, PlayStation 5'in toplam satış adedini paylaştı

20 Aralık 2023 21:16 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 21:17
Xbox üzgün: Sony, PlayStation 5'in toplam satış adedini paylaştı

Oyun konsolları arasındaki 'satış rekabetinde' son durum belli oldu. Teknoloji devi Sony, PlayStation 5'in 50 milyon satış adedini geride bıraktığını belirtti, öte tarafta ise Microsoft Xbox'un 'buhranlı günlerden' geçtiği belirtiliyor.

Sony​, PlayStation 5​ (PS5) modelinin 50 milyon satış adedini geride bıraktığını açıkladı. Reuters'ın bildirdiğine göre, şirket PS5​'in dördüncü yılında kasım ayında en yüksek satış rakamlarına ulaşarak önemli bir başarı elde etti.

Teknoloji devi firma, 2023-2024 mali yılı sonunda yani 31 Mart 2024'te sona eren döneme kadar 25 milyon PS5 konsolu satma hedefini belirlemiş durumda. Eğer başarabilirse, bu Sony'nin bir mali yılı boyunca satışa çıkardığı en fazla konsol olacak.

"PS5'E GÜVENİYORUZ"

Sony Interactive Entertainment'ın küresel pazarlama, satış ve iş operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eric Lempel, PS5'in başarısına güvenini ifade ederek, "Kasım ayındaki ivmeye ve aralık ayında gördüğümüz birçok şeye baktığımızda, genel olarak satışlar konusunda çok iyi hissediyoruz." dedi.

"Bu yıla girerken PlayStation 5'e talep çok fazlaydı" diyen Lempel, PS5'in satışlarda PS4'ü geçme hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirtti. PS5, 2020 Kasım ayında piyasaya sürülmesinin ardından 9 Aralık'ta 50 milyon satışa ulaştı. PS4 ise piyasaya çıktıktan sonraki 160 haftada 117 milyon sattı.

XBOX​'TA DURUM NASIL?

IGN'nin haberine göre, Sony'nin rakibi Microsoft​'un Xbox konsolu ise zorlu bir dönemden geçiyor. Avrupa'da Xbox satışları düşerken, PS5'in Xbox Series X ve S modellerini neredeyse üçe bir oranında geride bıraktığı belirtiliyor. Microsoft ise "Xbox" ekosisteminin konsol satışlarına indirgenemeyeceğini ve işin PC, mobil, yayın ve Game Pass aboneliği gibi farklı alanları da içerdiğini vurguluyor.

Finansal analizlere göre, PS5 satışları bu yıl yüzde 65 artarak 22.5 milyon birime ulaştı, bu süreçte Xbox satışları ise yüzde 15 azalarak 7.6 milyon birime geriledi. Nintendo'nun yedi yıllık konsolu Switch ise 2023'te yüzde 18'lik bir düşüşle 16.4 milyon birime gerilemiş durumda.

Kaynak: IGN

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...