Tgrt Haber

Xiaomi HyperOS Çin dışına çıkıyor: İşte güncellemeyi alacak ilk modeller, sadece 4 şanslı telefon var

Editör: Okan Güleş / Kaynak: pplware
26 Kasım 2023 11:31 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 11:33
Xiaomi HyperOS Çin dışına çıkıyor: İşte güncellemeyi alacak ilk modeller, sadece 4 şanslı telefon var

Xiaomi’nin testlerine devam ettiği yeni arayüz güncellemesi HyperOS için global tarih belli oldu. Yeni arayüzü ilk alacak modellerin listesi ortaya çıktı.

Çinli teknoloji devi Xiaomi​, geçtiğimiz aylarda MIUI​ arayüzünün yerini alan HyperOS’i duyurdu. Daha hafif, akıllı telefonlarda daha az güç tüketen ve önemli iyileştirmelere sahip olan bu güncelleme ilk etapta Çin’deki üst segment telefonlara sunuldu.

Bilindiği üzere Xiaomi’nin güncelleme politikasında yeni sürümler ilk etapta Çin’deki, daha sonra da global pazarlardaki modellere sunuluyor. Bu nedenle global çapta sunumun 2024’ün ilk aylarında gerçekleşebilir. Peki ilk etapta global sürümü hangi Xiaomi modelleri alacak?

HYPEROS​, GLOBAL ÇAPTA İLK BU MODELLERE YAYINLANACAK

Xiaomi verilerinden elde edilen sonuçlara göre HyperOS global sürümü ilk alacak telefonların listesi ortaya çıktı.

Xiaomi HyperOS Çin dışına çıkıyor: İşte güncellemeyi alacak ilk modeller, sadece 4 şanslı telefon var

Pplware.sapo.pt isimli kaynağa göre HyperOS, aşağıdaki modellere ilk etapta sunulacak:

  • Xiaomi 13 Ultra
  • Xiaomi 13T
  • Xiaomi 12T
  • POCO F5

Yukarıdaki modeller son zamanda Android 14 tabanlı HyperOS için çeşitli testlerden geçti. Ayrıca listede POCO F5 Pro’nun yer alması da dikkat çekici. Zira pek çok Xiaomi modeline kıyasla öncelik verilmiş. 

Ama listede Redmi modelinin ilk etapta yer almamasına da ayrı bir parantez açmak gerek. Yine de önümüzdeki günlerde Xiaomi, mutlaka bu liste içerisinde de değişiklik yapacaktır.

Teknoweek.com'a göre Xiaomi’nin yeni arayüz güncellemesi HyperOS’i global çapta tam olarak piyasaya sürüleceği bilinmiyor. Ancak önümüzdeki yılın başlarında yukarıdaki modellerden başlayarak yeni arayüz güncellemesi dağıtıma sunulabilir.

Kaynak: pplware
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...