Tgrt Haber

Xiaomi, Türkiye'de popüler olan modeli için HyperOS güncellemesini test ediyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Xiaomiui.net
02 Kasım 2023 15:14 - Güncelleme : 02 Kasım 2023 15:14
Xiaomi, Türkiye'de popüler olan modeli için HyperOS güncellemesini test ediyor

Xiaomi, HyperOS 1.0 işletim sistemi sürümünü 'Xiaomi 12T Pro' modeli için test etmeye başladı. Güncellemenin 2024'ün ilk çeyreğinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Mobil teknoloji sektöründeki dev isimlerden Xiaomi​, yıllardır akıllı telefonlarında kullandığı MIUI yazılımının yerine geçen HyperOS işletim sistemini geçen hafta tanıttı. İlk olarak Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3​ işlemcisinden güç alan Xiaomi 14​ modelinde kullanılmaya başlayacak.

Xiaomi'nin önceki akıllı telefonları da yeni güncellemeden mahrum kalmayacak. Xiaomi 10, Poco F3 ve Redmi 10 gibi popüler modeller dahil olmak üzere üç markanın eski cep telefonlarına da sunulması bekleniyor. İşte bugün Xiaomi'den kullanıcılarını sevindirecek bir haber geldi.

XIAOMI 12T PRO İÇİN HYPEROS TEST EDİLİYOR

Xiaomiui.net sitesinin haberine göre, HyperOS 1.0 işletim sistemi sürümü Xiaomi 12T Pro için test aşamasına girmiş durumda. Bu güncelleme, Android 14 işletim sistemine dayanıyor ve MIUI arayüzünü aşarak kullanıcılara yeni özellikler ve performans artışı vadettiği belirtiliyor.

İlk sabit HyperOS sürümleri, OS1.0.0.1.ULFEUXM ve OS1.0.0.1.ULFCNXM adları altında ortaya çıktı. Şu an iç testlerden geçen bu güncellemeler, kullanıcı memnuniyetini üst düzeye çıkaracak yeniliklere ev sahipliği yapıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde kullanıcılara sunulmaya başlayacak.

APPLE'IN İŞLETİM SİSTEMİNE GÖRE BOYUT AVANTAJI VAR

HyperOS ile birlikte dikkat çeken en önemli detay, telefonlarda kaplayacağı alan oldu. Gelen bilgilere göre güncelleme 8,75 GB boyutlarında, bu da diğer işletim sistemlerine göre boyut avantajı sağladığını gösteriyor. Örneğin Apple'ın iOS 17 sürümünün büyüklüğü 11 GB seviyesine kadar çıkabiliyordu.

Kaynak: Xiaomiui.net

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...