Tgrt Haber

X'in çökmesi, Meta'ya yaradı: Kullanıcılar Threads'e akın etti

21 Aralık 2023 18:43 - Güncelleme : 21 Aralık 2023 18:44
X'in çökmesi, Meta'ya yaradı: Kullanıcılar Threads'e akın etti

Bugün sosyal medya platformu X'e girmek isteyen kullanıcılar, erişim sorunu yaşamıştı. Bu süreçte Meta'nın X'e rakip olan Threads platformuna kullanıcıların adeta akın ettiği bildirildi.

Günün erken saatlerinde 90 binden fazla X (Twitter) kullanıcısı erişim sorunu yaşadı ve Bloomberg'e göre bu, platformun Elon Musk​'ın Ekim 2022'de devralmasından bu yana en büyük kesintisi oldu. Google Trends'ten gelen veriler ise, bu süreçte birçok kullanıcının Threads​'e akın ettiğini gösteriyor.

X kullanıcıları, anlık arıza bildirim sitesi Downdetector​'da gece boyunca ara sıra raporlarla platformda kesinti yaşadıklarını belirtti. Kesintilerin yaklaşık yüzde 70'inin X'in uygulamasında yaşandığı ve dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıları da etkilediği belirtiliyor. Ancak sorun çok geçmeden düzeltildi.

X ÇÖKTÜ, THREADS'E GÜN DOĞDU

Gizmodo'ya göre X'in erişim sorunlarıyla boğuştuğu saatlerde, Google'da "Threads" aramaları Amerika Birleşik Devletleri'nde pik yaptı ve haftanın en yüksek arama seviyesine ulaştı. Bu da kullanıcıların, X'e erişemedikleri zaman alternatif bir seçenek olarak Threads'i değerlendirdiklerini gösteriyor.

X'in çökmesi, Meta'ya yaradı: Kullanıcılar Threads'e akın etti

X'teki kesintinin nedeni ise şu anda bilinmiyor. Sosyal medya platformu, 18 Aralık'ta "çeşitli iyileştirmeler ve hata düzeltmeleri" içeren '10.21' sürüm numarasına sahip bir güncellemeyi kullanıma sunmuştu. Şirketten resmi bir açıklama gelmedi ancak yaşanan kesintinin sebebi bu olabilir.

THREADS AVRUPA'YA AÇILDI

Bu arada Meta geçtiğimiz günlerde Threads platformunu Avrupa Birliği (AB) genelinde kullanıma açtı. Haberi Meta Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı "Herkese merhaba" notuyla duyurdu.

Kaynak: Gizmodo

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...