Tgrt Haber

Yapay zeka doktorlara yetişti! Tıp yeterlilik sınavında öğrencilere taş çıkardı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
15 Şubat 2024 16:41 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 16:42
Yapay zeka doktorlara yetişti! Tıp yeterlilik sınavında öğrencilere taş çıkardı

Yapay zekanın gelişimi devam ederken, ilerleyen dönemde tıp alanında da adından çok söz ettirecek. Ruslar tarafından geliştirilen GigaCha, tıp sıvanında oldukça yüksek puan aldı.

Yapay zekanın kullanım alanı giderek genişliyor. ChatGPT​ ile yaygınlaşan bu teknoloji, artık hayatın her alanında adından söz ettiriyor. Öyle ki tıp​ sektörü de bunun meyvesini yemeye hazırlanıyor.

Gelecekte doktorların yapabildiği pek çok işi yapması beklenen yapay zeka​, hastaların iyileşme sürecinde çok önemli rol üstlenecek. Bu alanda çalışmalar yoğun şekilde devam ederken, Rusya'nın geliştirdiği GigaChat isimli yapay zeka tıp yeterlilik sınavında oldukça iddialı puan aldı.

Russia Today'in haberine göre, GigaChat, 100 soruluk testte yüzde 82'lik başarı yakaladı; cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum alanlarında üç ayrı vakayla ilgili sözlü sınavı da tamamladı.

Uzmanlar, GigaChat'i geliştirmek için 6 ay boyunca algoritmayı eğittiklerini ve bu süreçte Rusya'daki tıp öğrencilerinin kullandığı makale ve ders kitaplarından faydalandıklarını ifade etti.

Öte yandan son yıllarda özellikle teknoloji alanında yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Sberbank, ABD merkezli OpenAI'ya ait yapay zeka uygulaması ChatGPT'ye alternatif olarak geliştirdiği GigaChat'i Nisan 2023'te piyasaya sürdü.

Rus tabanlı GigaChat'in Ocak 2024 itibarıyla 2,5 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...