Tgrt Haber

Yapay zeka furyası sürüyor: Amazon alışverişleriniz artık 'Rufus'a emanet

02 Şubat 2024 13:51 - Güncelleme : 02 Şubat 2024 13:51

Başta Google, Microsoft ve Meta olmak üzere birçok teknoloji şirketi kendi yapay zeka platformlarını geliştirip hizmetlerinde kullanıcılarına sunuyorken, Amazon da 'Rufus' dönemini başlattı. Artık kullanıcılar, internetten alışveriş yaparken satın almak istediği ürün hakkında Amazon'un sohbet botuna soru sorabilecek.

ABD'li e-ticaret devi Amazon​, kullanıcıların bir ürüne gelen yorumları yapay zeka​ ile özetleyebilecekleri bir sistemin ardından şimdi de alışveriş yaparken destek alabilecekleri 'Rufus' uygulamasını tanıttı.

Amazon, yaptığı açıklamada Rufus'un şirketin kapsamlı ürün kataloğu, müşteri yorumları, topluluk soru-cevapları ve web genelindeki bilgiler konusunda eğitilmiş, çeşitli alışveriş ihtiyaçları ve ürünleriyle ilgili müşteri sorularını yanıtlayan, karşılaştırmalar sağlayan ve konuşma bağlamına dayalı olarak önerilerde bulunan üretken yapay zeka destekli bir alışveriş asistanı olduğunu aktardı.

"ACABA HANGİSİNİ ALSAM?" DERDİNİ BİTİRMEYİ AMAÇLIYOR

Rufus'un henüz test aşamasında olduğunu ve yalnızca ABD'deki belirli müşterilerine açtığını belirten şirket, yapay zeka asistanını önümüzdeki günlerde diğer müşterilerine kullanıma sunmayı planladığını da kaydetti.

Yapay zeka furyası sürüyor: Amazon alışverişleriniz artık 'Rufus'a emanet - 1. Resim

Amazon müşterileri, Rufus ile şunları yapabilecek:

Ürün kategorilerinde alışveriş yaparken nelere dikkat edilmeli?: Müşteriler Amazon'da daha genel ürün araştırmaları yaparak "Kulaklık satın alırken nelere dikkat etmeliyim?", "Evde arabamın detaylarını belirlerken nelere dikkat etmeliyim?" gibi sorular sorabilir.

Duruma veya amaca göre alışveriş yapılacak: Müşteriler, "Soğuk havada golf oynamak için neye ihtiyacım var?" veya "Kapalı bir bahçe işine başlamak istiyorum" gibi çeşitli sorular sorarak etkinlik, amaç ve diğer özel kullanım durumlarına göre ürünleri arayabilir ve keşfedebilir. Rufus, golf taban katmanları, ceketler ve eldivenlerden tohum başlangıç malzemelerine, saksı karışımına ve yetiştirme ışıklarına kadar alışveriş yapılabilecek ürün kategorileri ve müşterilerin daha spesifik aramalar yapmak için tıklayabilecekleri ilgili sorular önerir.

Yapay zeka furyası sürüyor: Amazon alışverişleriniz artık 'Rufus'a emanet - 2. Resim

Ürün kategorilerini karşılaştırma konusunda yardım edecek: Müşteriler "Dudak parlatıcısı ile dudak yağı arasındaki fark nedir?" veya "Damlama ve dökme kahve makinelerini karşılaştır" gibi komutlar ve sorular yazarak almak istediği ürün hakkında detaylı bilgi edinebilecek.

Alışveriş önerisinde bulunacak: Müşteriler, "Sevgililer Günü için iyi hediyeler nelerdir?" gibi tam olarak ihtiyaç duydukları şeylerle ilgili öneriler isteyebilir.

Ürün ayrıntı sayfasındayken belirli bir ürün hakkında soru sorulacak: Müşteriler, ürünün ayrıntı sayfasını görüntülerken tek tek ürünlerle ilgili belirli soruların yanıtlarını hızlı bir şekilde almak için Rufus'u kullanabilir. Örneğin "Bu turşu raketi yeni başlayanlar için iyi mi?" veya "Bu ceket makinede yıkanabilir mi?" diye sorulduğunda Rufus liste ayrıntılarına, müşteri incelemelerine ve topluluk soru-cevaplarına dayalı olarak cevap oluşturacak.

Kaynak: Amazon
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...