Tgrt Haber

Amazon önemli bir uygulamasını kapatıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
02 Ocak 2024 18:38 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 18:39
Amazon önemli bir uygulamasını kapatıyor

Amazon beklenmedik bir hamle yaparak, Amazon Drive bulut depolama servisini kapatma kararı aldı. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcılar Amazon Photos'a geçiş yapmak zorunda kalacaklar, ancak bu yeni hizmet dosya yüklemelerinde kısıtlamalar getirerek kullanıcı deneyimini sınırlıyor.

Amazon​, Google Drive ve iCloud benzeri bir bulut depolama hizmeti olan Amazon Drive'ı kapatma kararı aldığını duyurdu. TechRadar'ın haberine göre 1 Ocak itibarıyla gerçekleşen bu geçiş, Amazon Drive'ın yerine Amazon Photos'un geçtiği bir dönemi başlattı.

Amazon Photos, temelde aynı bulut depolama hizmetini sunsa da, kullanıcılara daha az avantaj sunuyor. Amazon Drive'ın aksine, yalnızca video ve fotoğraf içeriği yüklemeye izin veren bu yeni servis, dosya yüklemelerine kısıtlama getirerek kullanıcı deneyimini sınırlıyor.

AMAZON DRIVE DOSYALARI NE OLACAK?

Ancak, bu değişiklikle birlikte Amazon, Amazon Drive arayüzünün artık erişilemez olduğunu ancak kapanmadan önce yüklenen dosyaların hala indirilebileceğini belirtti. Kullanıcılar, dosyalarını Amazon Drive uygulamasının 'Klasörler' bölümünde bulabilirler, ancak bu bölümün düzenli olmadığı ve farklı dijital içerikleri içerdiği ifade ediliyor.

Amazon, kullanıcılara kapatılan Amazon Drive dosyalarını ömür boyu saklama sözü verdi. Ancak, şirketin bu taahhüdü yerine getirip getirmeyeceği konusunda belirsizlik bulunuyor ve kullanıcılara, mümkünse dosyalarını almak için bu süreçte dikkatli olmaları öneriliyor.

Amazon Photos'un daha çok tüketici odaklı bir fotoğraf depolama servisi olduğu, işletmelerin hassas verilerini güvenli bir şekilde depolama amacı için uygun olmadığı ifade ediliyor. Bu nedenle, iş sahiplerine, başka bir bulut yedekleme sağlayıcısına geçmeleri şiddetle tavsiye ediliyor.

Kaynak: TechRadar

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...