Tgrt Haber

Yapay zekada yeni dönem: Herkes kendi ChatGPT'sini oluşturabilecek

07 Kasım 2023 11:38 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 11:38
Yapay zekada yeni dönem: Herkes kendi ChatGPT'sini oluşturabilecek

Yapay zeka şirketi OpenAI, yeni ChatGPT özelliğini duyurdu. Artık isteyen herkes, kendi amacına göre özel bot oluşturabilecek ve bunları diğer kullanıcılarla paylaşabilecek.

Yapay zeka​ dünyasının öncü ismi OpenAI​, büyük bir sürprizle kullanıcılara özel amaçlı yapay zeka​ teknolojisine erişim imkanı sunuyor. Şirket, ChatGPT​'nin popülerliğiyle tanınan yapay zeka​ teknolojisinin özel versiyonlarını oluşturmak ve paylaşmak için yeni bir adım attı.

OpenAI​, Pazartesi günü yapılan bir duyuruyla, kullanıcıların kendi özel yapay zeka​ botlarını oluşturabilecekleri bir sistem üzerinde çalıştığını açıkladı. "GPT'ler" olarak adlandırılan bu özel botlar bir uygulama mağazasında paylaşılacak.

ÖZEL GPT SOHBET BOTLARI GELİYOR

Bu yeni teknoloji, herhangi bir programlama bilgisine ihtiyaç duymadan kullanıcılara kendi GPT'lerini oluşturma fırsatı sunuyor. Sistemi kullanmak için basit talimatlar vermek, kişisel bilgi ve dosyaları yüklemek ve botunuzu, belirlenen amacı doğrultusunda yönlendirmek yeterli olacak.  

OpenAI​ Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman, teknolojiyi tanıttığı bir konferansta örnekler gösterdi. Altman, kendi yüklediği konuşma videolarından yola çıkarak girişimlere öneriler sunan özel bir GPT oluşturdu ve benzer amaçlar için tasarlanan birçok GPT'nin geleceği konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Yapay zekada yeni dönem: Herkes kendi ChatGPT'sini oluşturabilecek

Konferansta, "GPT'ler, belirli bir amaç için ChatGPT​'nin özelleştirilmiş sürümleridir" diyen Altman, "Sonunda, kişiselleştirilmiş GPT'leriniz olacak ve diğer GPT'lerle etkileşime geçebilecekler. Farklı hizmetleri bir araya getirerek çok karmaşık şeyler başarabileceksiniz." ifadelerini kullandı.

GPT'ler, kullanıcıların sadece belirli bir amaca odaklanmış yapay zeka​ uygulamalarından daha fazla faydalanmalarını sağlayacak. Ayrıca, bu araçları kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirerek, ChatGPT​'nin sunduğu imkanların ötesinde daha yetenekli yapay zekalar geliştirebilecekler.

OpenAI​, özel GPT'lerin paylaşılacağı yeni bir uygulama mağazasını önümüzdeki ay açmayı planlıyor. Fiyatlandırma detayları henüz açıklanmamış olsa da, şirket GPT'leri oluşturanlarla gelirini paylaşacağını ve ilerleyen zamanlarda bireysel abonelik seçenekleri sunacağını duyurdu.

Kaynak: CNET
Sonraki Haber Yükleniyor...