Tgrt Haber

ChatGPT 'insan' gibi olacak! GPT-5 yolda

03 Ağustos 2023 10:30 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 11:09
ChatGPT 'insan' gibi olacak! GPT-5 yolda

ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI, GPT-5 için harekete geçti. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne yaptığı başvuruyla, yeni yapay zeya dil modeli GPT-5'i tescil ettirdi.

ChatGPT​'nin geliştiricisi OpenAI​, sohbet botuna güç veren yapay zeka dil modeli GPT'nin yeni sürümü için harekete geçti. Şu anda GPT-3.5 ve GPT-4​ olmak üzere iki farklı versiyonuyla hizmet veriyor. Geliştirici firma, GPT-5​ için patent başvurusunda bulundu.

GPT-3.5'e göre daha gelişmiş ve sezgisel hale gelen GPT-4, ChatGPT Plus aboneliği ile aylık 20 dolar / Türkiye'de 500 TL karşılığında kullanılabiliyor. Yeni modelin yayınlanmasının üzerinden henüz kısa bir süre geçmişken, OpenAI, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne yaptığı başvuruyla GPT-5 modelini tescil ettirdi.

OpenAI CEO'su Sam Altman​, Haziran ayında katıldığı bir etkinlikte henüz GPT-5'i eğitmeye başlamadıklarını açıklamıştı.

"Bu modele başlamadan önce yapmamız gereken çok iş var. İhtiyacımız olduğunu düşündüğümüz yeni fikirler üzerine çalışıyoruz ancak kesinlikle başlamaya hazır değiliz." diyen Altman, GPT-4'ü geliştirmeyi tamamladıklarında, yayınlamaya hazır hale getirmelerinin 6 ay sürdüğü bilgisini de vermişti.

CHATGPT, ANDROİD VE İOS İÇİN SUNULDU

GPT-5'in haricinde ChatGPT'nin mevcut sürümünü de yaymak için çalışan OpenAI, sohbet botunu Android ve iOS telefonlara getirdi. Mayıs ayında, Türkiye dahil 40'tan fazla ülkede ChatGPT iPhone uygulaması kullanıma sunuldu. Geçen hafta da ChatGPT Android uygulaması piyasaya sürüldü.

Böylece sohbet botunu akıllı telefonlarda da kullanmak mümkün hale geldi.

ChatGPT önceden sadece chat.openai.com web sitesi üzerinden ulaşılabilen bir ekranda kullanılabiliyordu. Fakat bu site daha çok bilgisayara göre tasarlandığından, mobil cihazlarda kullanması pek de kolay değildi. OpenAI, uygulamayı akıllı telefonlara getirerek, kullanıcıların şikayet ettiği bu durumu çözdü.

Kaynak: Beebom

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Beebom
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...