Tgrt Haber

Yeni Apple Mac Pro'da kimsenin anlam veremediği tuhaf detay!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
13 Haziran 2023 13:30 - Güncelleme : 13 Haziran 2023 13:30
Yeni Apple Mac Pro'da kimsenin anlam veremediği tuhaf detay!

2023 model M2 Ultra işlemcili Apple Mac Pro'nun etiketinde 'Product of Thailand' yani 'Tayland Ürünü' ibaresi yer alıyor. İlk defa karşılaşılan bu yazının neden oraya eklendiği ise belirsiz.

Apple​, 5 Haziran'daki WWDC​ etkinliğinde M2 Ultra işlemcili Mac Pro'yu tanıttı. Sipariş veren müşterilere teslimatların başlamasıyla birlikte Mac Pro ile ilgili çok ilginç bir detay gözler önüne serildi.

Apple, Mac Pro'yu 2013'ten beri ABD'nin Teksas​ eyaletindeki Austin'de bulunan tesisinde üretiyor, tasarlıyor ve montajını gerçekleştiriyor. 2019 model Mac Pro da aynı tesiste üretilmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde tanıtılan yeni Mac Pro'da küçük bir farklılık var, cihazın üzerinde "Tayland Ürünü" yazıyor.

NE ANLAMA GELDİĞİ BELİRSİZ

MacRumors'ta yer alan bilgiye göre yeni Mac Pro yine Apple'ın Austin'deki tesislerinde monte edildi. Ayrıca Amerika merkezli şirketler tarafından üretilen, tasarlanan ve geliştirilen bileşenlerle ve parçalarla donatıldı.

Fakat buna rağmen cihazın etiketindeki "Product of Thailand" yani "Tayland Ürünü" yazması kafa karışıklığına yol açtı. Çünkü bu ibare önceki Mac Pro modellerinde yoktu.

Yeni Apple Mac Pro'da kimsenin anlam veremediği tuhaf detay!

ABD'de satılan 2019 Mac Pro'nun etiketinde şunlar yazıyor: Apple tarafından Kaliforniya'da tasarlandı. ABD'de biraraya getirildi.

ABD'de satılan 2023 Mac Pro'nun etiketi ise şöyle: Apple tarafından Kaliforniya'da tasarlandı. Tayland ürünü. Son birleştirme ABD'de yapıldı.

'Tayland Ürünü' yazmasının ne anlama geldiği ve neden oraya yerleştirildiği belirsizliğini koruyor. Muhtemelen Apple üretim politikasında küçük de olsa bir değişikliğe gitmiş olabilir. Elbette bu durum yalnızca üretim süreçlerini ilgilendiriyor ve sonuç olarak Mac Pro'nun kullanım deneyimine bir etkisi olmayacak.

TÜRKİYE'DE SATIŞTAN KALDIRILDI

Yurt dışında 7 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkan M2 Ultra işlemcili Mac Pro Türkiye'ye gelmedi. Ayrıca Apple Türkiye Intel işlemcili Mac Pro'yu da satıştan kaldırdı.

Apple ayrıca Türkiye'deki iPhone fiyatlarına da zam yaptı. Güncellenen fiyatlarla birlikte iPhone 14 Pro Max'in 1 TB'lık modeli 80 bin TL'ye merdiven dayadı. Resmi olarak satılan en ucuz model, 21.999 TL'den başlayan iPhone SE 3 oldu.

Kaynak: MacRumors, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...