Tgrt Haber

Yeni Aston Martin Vantage, şık tasarımı ve müthiş özellikleriyle tanıtıldı

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
13 Şubat 2024 09:42 - Güncelleme : 13 Şubat 2024 09:43
Yeni Aston Martin Vantage, şık tasarımı ve müthiş özellikleriyle tanıtıldı

Dünyanın en pahalı otomobillerini üreten Aston Martin, şirketin son model Aston Martin Vantage aracını tanıttı. İşte tasarımıyla öne çıkan aracın özellikleri.

Önde gelen lüks otomobil markalarından Aston Martin, 2024'e iddialı girdi. Porsche Macan'ın tanıtılması otomobil sektöründe epey ses getirirken, bu kez sahnede yeni Aston Martin Vantage yer aldı.

Üretimine 74 yıldır devam edilen Aston Martin serisi, son üyesi ile bu serüveni devam ettirdi. Vantage ile yeni motor ve birtakım değişiklikler yapan marka, bir kez daha hünerlerini sergiledi.

V8 MOTORLA MÜTHİŞ PERFORMANS

Yeni modelde yapılan en büyük iyileştirme, Vantage'ın Mercedes-AMG'den türetilmiş V8 motorundaki devasa güç artışından geliyor.

Motorun kapasitesi hâlâ 4,0 litre olarak kalsa da çift turbolu ve 665 beygir güç ile 800 Nm tork üreten revize edilmiş sekiz silindirli motor, standart Vantage'ı eskiden olduğu gibi V12 Vantage kadar hızlı hale getiriyor.

Yeni Aston Martin Vantage, şık tasarımı ve müthiş özellikleriyle tanıtıldı - 1. Resim

Yenilenmiş motor sayesinde araç, sadece 3,5 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaşırken, maksimum hızı da 325 km/s olarak açıklandı.

Öte yandan Aston Martin'in açıklamasına göre, Vantage'ın alt yapısında önemli değişiklikler yapıldı.

Yeni Aston Martin Vantage, şık tasarımı ve müthiş özellikleriyle tanıtıldı - 2. Resim

Firma, ön bağlantı kollarının konumunu değiştirerek aracın daha kontrollü ve dayanıklı hissettirmesini sağlayan daha hafif ve sağlam bağlantılar kullandı.

Ek olarak, Bilstein imzalı adaptif süspansiyon sisteminin iyileştirilmesine ek olarak, şasinin sertliğini artıran bir dizi ufak tefek değişiklik yapıldı.

İngiliz üreticinin iddiasına göre, direksiyonun başına geçtikten birkaç dakika sonra, eski model ile yeni model arasındaki farkı anlamamak mümkün değil.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...