Tgrt Haber

Yeni bilgisayar için hazırlıklarınızı yapın: Popüler oyun platformu eski cihazlarda çalışmayacak, tarih verildi

01 Aralık 2023 14:37 - Güncelleme : 01 Aralık 2023 14:39
Yeni bilgisayar için hazırlıklarınızı yapın: Popüler oyun platformu eski cihazlarda çalışmayacak, tarih verildi

Steam, macOS yüklü bazı sürümler için desteğini sonlandıracağını açıkladı. Valve, çok yakın bir tarihte eski Mac sürümleri için Steam'in çalışmasını durduracak. İşte son gün!

Valve​'nin, popüler oyun platformu Steam​'den faydalanmak istiyorsanız artık daha güncel modellere ihtiyacınız var. Özellikle eski sürüm Mac PC'ler için desteğini sona erdireceğini açıklayan firma, tam da bu konuyla ilgili yeni bir döküman yayınladı.

Valve, High Sierra (10.13) ve Mojave (10.14) macOS​ sürümünlerinde Steam desteğinin sonlandırıldğı açıklamasına yer verdiği destek dokümanı yayınladı. 

15 ŞUBAT 2024 SON TARİH

Valve, 15 Şubat 2024 tarihinde oyun istemcisi için güncelleme yayınlamayı ve teknik destek sağlamayı durduracak.

Valve'ye göre bu kararın arkasındaki ana neden macOS High Sierra ve Mojave'de Google Chrome desteğinin sona ermesi. Steam istemcisinin bazı bölümleri, yakında Apple'ın eski işletim sisteminde çalışmayı durduracak olan yerleşik Chrome'a bağlı. 

Ek olarak Steam'in çatı şirketi Valve, gelecekteki Steam sürümlerinin yalnızca macOS Catalina (10.15) ve daha yeni sürümlerde bulunan özelliklere ve güvenlik güncellemelerine ihtiyaç duyacağını söylüyor.

Desteğin sona ermesi, Steam'in ve indirilen oyunların 15 Şubat 2024'te devre dışı kalacağı anlamına gelmiyor. Müşteriler bir süre daha platformu kullanmaya ve oyun oynamaya devam edebilecekler, ancak Valve belirtilen tarihten sonra işlevselliğin devam edeceğini garanti etmiyor.

Kaynak: Chip
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...