Tgrt Haber

Yeni tasarım, 'Pro' özellik: AirPods 4 için önemli bilgiler geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
18 Aralık 2023 14:45 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 14:45
Yeni tasarım, 'Pro' özellik: AirPods 4 için önemli bilgiler geldi

Apple, yeni iPhone'ları, Mac'leri ve akıllı saatlerini bu yıl tanıtarak aradan çıkardı. Şimdi sırada aksesuarları var. 2024 yılında tanıtılması beklenen yeni nesil AirPods 4 için ilk bilgiler gelmeye başlıyor.

Apple​ bu yıl iPhone​'lardan Mac​'lere kadar birçok ürün gamını yeniledi. Şirketin önümüzdeki sene tanıtacağı yeni ürünleri ise şimdiden meraklısını heyecanlandırmaya başlamış durumda. İddiaya göre Apple'ın 2024 yılında yenileyeceği cihazları arasında kablosuz kulaklık serisi de bulunuyor.

Bloomberg'in teknoloji yazarı Mark Gurman'a göre, 4. Nesil AirPods​ önemli yenilikleriyle kullanıcıları karşısına çıkacak. Kulaklık, AirPods 3 ve AirPods 2'nin yerine geçecek olan iki farklı versiyona sahip olacak. Ve bu versiyonların sahip olduğu özellikleri ve fiyatının da değişeceği belirtiliyor.

AIRPODS 4 İLE YENİ TASARIMA GEÇİLECEK

Yeni AirPods'un mevcut modellere kıyasla daha kısa bir gövdeye sahip olması bekleniyor. Ayrıca Apple'ın AirPods Pro serisine özel tuttuğu Aktif Gürültü Engelleme (ANC) özelliğine de sahip olacağı belirtiliyor. Bu iddia gerçekleşirse, ANC ilk defa standart bir AirPods'ta yer almış olacak.

ŞARJ KUTUSU DA DEĞİŞİYOR

Apple, AirPods 4'ün yanı sıra, kulaklığın kutusunu da yenileyecek. Kutu, Apple'ın USB-C teknolojisine geçişinden nasibini alacak. Ve Find My ağını da destekleyecek, yani kaybolması durumunda iPhone, iPad veya Mac'teki "Bul" uygulamasıyla yerini tespit edebileceksiniz.

KULAKLIK, İŞİTME CİHAZINA DÖNÜŞEBİLİR

Apple ayrıca, gelecek yıl yayınlayacağı bir yazılım güncellemesiyle kulaklığa işitme cihazı işlevi de ekleyecek. ABD Sağlık Bakanlığı'na bağlı Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) 2022 yılında Apple'a bunun için onay vermişti. Gurman, Apple'ın AirPods kullanıcılarına işitme kaybı yaşayıp yaşamadıklarını söyleyecek işitme testleri sunmayı planladığını öne sürdü.

İddiaya göre AirPods 4, 2024 yılının iPhone modelleriyle birlikte aynı Apple etkinliğinde tanıtılacak. Firmanın, daha pahalı AirPods Pro serisini ise en erken 2025'te yenileyeceği belirtiliyor.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...