Tgrt Haber

Yerli Hummer geliyor! Altay Tankı'nı üreten BMC CEO'su ilk kez açıkladı: Adı TULGA ve elektrikli SUV

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
27 Nisan 2023 16:06 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 10:08

Yerli ALTAY Tankı seri üretim için gün sayarken BMC İcra Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, TGRT Haber'e ilk kez yeni bir projeden bahsetti. TEKNOFEST 2023'te açıklamalarda bulunan Murat Yalçıntaş, ''Doğuştan zırhlı SUV üretiyoruz. Tulga isminde. Tasarımı zırhlı bir SUV ürettik. Şu anda testleri yapılıyor, bir buçuk iki ay sonra seri üretime geçecek'' dedi.

TGRT ÖZEL HABER | MURAT MAKAS - Yerli askeri teknolojilerin sergilendiği TEKNOFEST 2023 heyecanı İstanbul’da devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 23 Nisan günü teslim edilen ALTAY Tankı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST-2023’te sergileniyor. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) projesiyle BMC Savunma tarafından Türkiye’nin milli ve özgün imkanlarıyla üretilen ALTAY Tankı’nda seri üretim için yerli motor kullanılması planlanıyor. Türkiye Gazetesi ve TGRT Haber editörleri ALTAY Tankı’nı yakından görüntüledi. BMC İcra Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş Türkiye Gazetesi ve TGRT Haber mikrafonlarına konuştu.

DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN BİRİ

BMC İcra Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş şu ifadeleri kullandı: 

“Yerli bir tank çünkü bütün parçaları Türkiye’de yapılıyor. Milli bir tank çünkü tasarımı Türk mühendisleri tarafından yapıldı. Yani tasarım da bizim, üretim de bizim. Burası gerçekten gurur verici bir nokta. Bir ordunun en önemli gücü zırhlı birlikleridir. Zırhlı birliğin temeli de tanktır. Orduda şöyle bir laf vardır; piyadenin postalı yere değmeden savaş bitmez. Yani eğer bir noktaya girmek istiyorsanız o noktaya piyadenin girmesi lazım. Oraya piyadenin girmesi için de tank olmazsa olmaz. Gördüğünüz Altay Tankıda bugün dünyanın en iyilerinden biri. Bunu biz demiyoruz, bunu dünyanın tüm savunma uzmanları söylüyor. 

Murat Yalçıntaş Altay Tankı’nın versiyonlarına ilişkin:

“Biz bunlara T1, T2, T3 diyoruz. Tank 1, Tank 2, Tank 3… Bu Tank 1. Şu anda Türk ordusunun kullandığı, 4 mürettebatlı versiyonu. İleride Tank 2 ve Tank 3 çıkacak. Tank 2 ve Tank 3’te hem zırh olsun hem bazı sistemlerde olsun, çok detay vermeyeceğim, bazı iyileştirmeler olacak. 3. versiyondan itibaren de insansızlaştırmaya gidiyoruz. Önce kule insansızlaşacak, otomatikleşecek, daha sonra ise tankın tamamı otonom olacak, uzaktan kumanda edilebilecek.''

YERLİ TULGA GELİYOR

'Yakıt tarafında elektrikliye geçme durumu söz konusu mu?' sorusuna Yalçıntaş şu cevabı verdi:

“Hibrit çalışmalar var. Şu anda bu (tank) içten yanmalı, dizelle çalışıyor. Ancak ileride değişen muharebe şartları bizi önce hibrite daha sonra da nereye götürürse, hidrojene mi götürecek başka bir şeye mi çalışıyoruz. 

Doğuştan zırhlı SUV üretiyoruz. Tulga isminde. Tasarımı zırhlı bir SUV ürettik. Şu anda testleri yapılıyor, bir buçuk iki ay sonra seri üretime geçecek.”

BMC, İstanbul'da düzenlenen IDEF 21 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, Tulga zırhlı SUV modelini sergilemişti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...