Tgrt Haber

YouTube, "Pencere İçinde Pencere" özelliğini ücretsiz yapıyor: Peki nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: androidpolice.com
02 Mart 2024 11:02 - Güncelleme : 02 Mart 2024 11:04
YouTube, "Pencere İçinde Pencere" özelliğini ücretsiz yapıyor: Peki nasıl kullanılır?

Popüler video izleme platformu YouTube, video izlerken aynı anda başka uygulamaları kullandıran PİP modunu Premium paketi kapsamında sunuyor. Ancak bu özelliğin yakında ücretsiz olacağı iddia edildi. Peki YouTube Pencere İçinde Pencere nasıl kullanılır?

YouTube​, arka planda oynatma sırasında videoyu küçük bir pencerede izlemeye devam etme imkanı sunan "Pencere İçinde Pencere" (PİP) özelliğini herkese açmayı planladığı iddia edildi.

Pencere İçinde Pencere özelliği YouTube'un hem Android​ hem de iOS​ uygulamalarında kullanılabiliyor. Fakat ABD'deki kullanıcılar haricindeki herkes bu özelliğe YouTube Premium​ üyeliği satın alarak erişebiliyor.

Avrupa'da yaşayan bazı kullanıcılar, sosyal medya hesaplarından, YouTube Premium aboneliğine sahip olmadıkları halde PİP modunu kullanabildiklerini paylaştılar. Bunun üzerine Google bünyesinde faaliyet göstermeye devam eden platformun, özelliği tüm dünyada herkese açmayı düşündüğü iddia edildi.

YOUTUBE'DAN AÇIKLAMA GECİKMEDİ

YouTube'un "Team YouTube" isimli X (eski adıyla Twitter) hesabından bir kullanıcının sorusu üzerine yapılan açıklamada ise "ABD dışındaysanız, PiP'yi YouTube'daki herhangi bir içerikle kullanmak için YouTube Premium üyeliğine ihtiyacınız olacaktır." ifadesi kullanıldı.

PİP modunun Premium olmayan kullanıcılara açılması, YouTube'dan kaynaklı bir hata nedeniyle veya şirketin açıklamak istemediği bir test süreci kapsamında gerçekleştiği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

YOUTUBE PENCERE İÇİNDE PENCERE NASIL KULLANILIR?

Pencere İçinde Pencere (PİP) modunu kullanmak için video oynatılırken YouTube uygulamasından çıkın. PİP ayarını açtıysanız video bir küçük pencereye küçülür.

PİP penceresi ekranın farklı bölümlerine sürüklenerek oynatmanın diğer uygulamaların üzerinde devam etmesine olanak sağlanır. PİP'in açılmasını önlemek için YouTube'dan çıkmadan önce video oynatmayı duraklatabilir veya durdurabilirsiniz.

YouTube Premium üyeliğiyle YouTube'da içerik izlemek için Pencere İçinde Pencere (PİP) özelliğini kullanabilirsiniz. YouTube Premium'unuz yoksa ve ABD'deyseniz PiP'i kullanmaya devam edebilirsiniz ancak müzik videoları gibi belirli içerikleri izleyemezsiniz.

Kaynak: androidpolice.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...