Tgrt Haber

YouTube reklam engelleyici yasağını genişletti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
15 Ağustos 2023 14:07 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 14:08
Görsel: Unsplash

Geçtiğimiz aylarda reklam engelleyici uygulamalarını yasaklayan YouTube yeni sistemde değişikliğe gitti. Önceden adblocker aktifken 3 video izlemeye izin verilirken, bu imkan ortadan kaldırıldı.

Görsel: Unsplash

Geçtiğimiz aylarda YouTubereklam engelleyici​ kullananlara, yazılımı kapatmalarını aksi halde YouTube'da video izleyemeyeceklerini belirten bir uyarı göndermeye başlamıştı.

Şirket yetkilileri tarafından da doğrulanan yeni sistem şimdiye kadar birkaç kullanıcıyı etkiliyordu. Bugün itibarıyla YouTube kullanıcılarının büyük bir çoğunluğuna reklam engelleyici uyarısı gitmeye başladı.

YOUTUBE REKLAM ENGELLEYİCİYE KAPILARI KAPATTI

Önceki testlerde YouTube, reklam engelleme eklentisi aktifken 3 video izleme imkanı tanıyordu. Kota bittiğinde ya eklentiyi kapatmak ya da YouTube Premium​'a abone olmak gerekiyordu. Fakat şirket bu töleransı da kaldırmış gibi gözüküyor zira artık ad-blocker açık olduğunda hiç video izlenemeyecek.

Android Authority sitesinin haberine göre, kullanıcıların önüne çıkan yeni açılır pencerede; YouTube platformunda reklam engelleyicilere izin verilmediği ve video izlemeye devam edebilmeleri için bunu devre dışı bırakmaları gerektiği belirtiliyor. Kullanıcı 30 ya da 60 saniye içinde bunlardan birini seçmesi gerekecek.

YouTube reklam engelleyici yasağını genişletti

Reklamsız YouTube deneyimine sahip olmak isteyenler için, YouTube Premium hizmetine abone olmaları artık bir zorunluluk haline geldi. Ayda 59,99 TL'den başlayan fiyatlarla satılan bu hizmet, videolardaki reklamları kaldırmanın yanı sıra, arka planda oynatma ve video indirme özelliklerini de kapsıyor.

Buna ek olarak Spotify ve Apple Müzik benzeri YouTube Müzik uygulaması da YouTube Premium'un özellikleri arasında yer alıyor. 2018 yılına kadar 'YouTube Red' olarak faaliyet gösteren servis, 2018 yılından itibaren 'Premium' olmuştu ve 2019 yılında ise Türkiye'deki kullanıcıların erişimine açılmıştı.

Kaynak: Android Authority

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...