Tgrt Haber

YouTube'dan çifte standart! Parasını veren daha kaliteli izleyecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
07 Ağustos 2023 13:47 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 15:35
YouTube'dan çifte standart! Parasını veren daha kaliteli izleyecek

YouTube 1080p Premium seçeneği hem bilgisayarda hem de mobilde kullanıma sunuldu. Artık YouTube Premium'a abone olanlar, videoları standart halinden daha kaliteli izleyebilecekler.

YouTube​, 1080p Premium seçeneğini mobilde ve masaüstünde kullanıma sundu. Standart 1080p'ye kıyasla, videoların daha kaliteli ve net gözükmesini sağlayan bu özellik, Nisan ayında test edilmeye başlanmıştı.

Yalnızca YouTube Premium​ servisine abone olanların kullanabildiği 1080p Premium seçeneği, ilk olarak Android​'de ve iPhone​ telefonlarında kullanıma sunulmuştu. Google, test süreci bittikten sonra bu fonksiyonu daha fazla cihazda kullanılabilir hale getireceğinin sözünü vermişti.

Bugün itibarıyla youtube.com web sitesi üzerinden ulaşılabilen YouTube bilgisayar sürümünde de, Premium kullanıcıları 1080p Premium seçeneğini görmeye başlayacaklar. Fakat her videoda aktif olmadığını ve sadece özelliği destekleyen içeriklerde kullanılabilir olacağını belirtmekte fayda var.

PARA ÖDEMEYENLER BİR ŞEY KAYBETMİYOR

YouTube Premium'a abone olmayanlar ise standart 1080p'yi kullanmaya devam edecekler. Fakat sanılanın aksine, videolarda herhangi bir kalite kaybı yaşamayacaklar. Söz konusu video 1080p'de ne sunuyorsa, ücretsiz kullanıcılar da onu görecekler.

1080p Premium seçeneği ise, destekleyen bir videonun bitrate seviyesini önemli ölçüde artıracak. Böylelikle çok fazla detay ve hareket içeren videolar standart haline kıyasla daha net ve kaliteli olarak izlenebilecek.

YouTube'dan çifte standart! Parasını veren daha kaliteli izleyecek

DAHA ÇOK VERİ HARCIYOR

1080 Premium seçeneği açık olduğunda videonun bağlantı hızı (connection speed) 2500 Kbps seviyesini aşarken, aynı videoda standart 1080p'de bağlantı hızının 2000 Kbps'nin altına düştüğü görülüyor.

Öte yandan The Verge sitesinin haberinde, YouTube'un bu özelliği web sürümünün yanı sıra, Google'ın Android ile çalışmayan Chromecast cihazlarında ve YouTube uygulamasının yer aldığı oyun konsollarında da aktif edeceği bildirildi.

Kaynak: The Verge

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...