Tgrt Haber

YouTube, Shorts'ta milyonlara ulaşmanın yolunu açıkladı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechCrunch
28 Ağustos 2023 12:47 - Güncelleme : 28 Ağustos 2023 12:56
YouTube, Shorts'ta milyonlara ulaşmanın yolunu açıkladı

YouTube Shorts videolarıyla ilgili merak edilenleri açıkladı. Kısa biçimli videolar ile klasik uzun videoların farklı bir algoritmaya sahip olduğunu söyleyen şirket, içerik üreticilerin daha fazla görüntülenme kazanmak için dikkat etmesi gereken hususlardan da bahsetti.

Video paylaşım devi YouTube​, kısa formatlı video platformu olan YouTube Shorts hakkında içerik üreticilerinin soru işaretlerini gidermeyi amaçlayan bir video yayınladı. Yayınlanan videoda, Shorts'ta daha fazla görüntüleme elde etmek isteyen kanal sahiplerine yönelik ipuçları ve öneriler sunuldu.

YouTube Shorts'tan sorumlu ürün lideri Todd Sherman açıklamada Shorts'un algoritması, görüntülemelerin neye göre hesaplandığı, içerik uzunluğu ve zamanlamasının önemi gibi konular hakkında detaylı bilgilere yer verdi.

Sherman'a göre kısa biçimli videolar, uzun videolardan farklı bir öneri sistemine sahip. Shorts'un algoritması, insanların videoyu kaydırırken daha fazla içerik önerisiyle karşılaşacağı şekilde tasarlandığını aktaran Sherman, her bir kaydırmanın 1 görüntülenme olarak sayılmadığını söylüyor.

Verilen bilgiye göre görüntülemenin sayılması için, videoda belirli bir süre geçirilmesi gerekiyor. Fakat görüntülemenin ne olarak sayılacağına dair kesin bir sınır belirlemeyen YouTube, bu eşiği bazen değiştirdiğini ve sistemi manipüle etme girişimlerini önlemek için bu bilgiyi açıklamadıklarını belirtiyor.

Algoritmanın belirli bir izleyici kitlesi bulup bulmadığını ve videoların bazen çok izlenip bazen de az izlenmesinin sebebine de değinen Sherman, bu dalgalanmaların algoritmanın işleyişiyle ilgili olduğunu vurguladı.

60 SANİYE SINIRI ARTACAK MI?

YouTube yöneticisi, Shorts'ta daha uzun içerik paylaşmak isteyenleri ilgilendiren bir açıklama da yaptı. İçerik üreticilerinin, hikayelerini anlatmak için ihtiyaç duyduğu süreyi iyice belirlemeleri gerektiğini kaydeden Sherman, Shorts'un 60 saniye ve altındaki videolara odaklandığını ve bu sınırlamayı korumaya devam edeceklerini açıkladı.

Shorts'un rakibi TikTok'un uzun formatlı içerikleri denemeye başlamasının aksine, Shorts'un kısa formatta kalacağının altını çizdi.

'ETİKET KULLANIMI ÖNEMLİ'

İçerik üreticilerin videolarından daha iyi sonuç alabilmek için kapak resmi ve etiket kullanımına dikkat etmeleri gerektiğinin de altını çizen Sherman, Shorts'ta kapak resimlerinin çoğunlukla görüntülenmediğini, etiketlerin ise bazen faydalı ve anlamlı olabileceğini belirtti.

Öte yandan Shorts içeriklerinin uzun videoları geri plana atmayacağı da kaydedildi. İçerik üreticilerinin izleyicilerini Shorts'tan uzun videoya yönlendirmelerini sağlayacak bir özelliğin Eylül sonuna kadar kullanıma sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: TechCrunch
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...