Tgrt Haber

YouTube'da oyun devri başladı: 'Playables' nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
20 Kasım 2023 15:39 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 15:39
YouTube'da oyun devri başladı: 'Playables' nasıl kullanılır?

YouTube aylar süren test aşamasının ardından, video izlerken oyun oynatan 'Playables' özelliğini kullanıma açtı. Ancak parayı vermeyen düdüğü çalamıyor.

YouTube​, kurulum gerektirmeden oyun​ oynatan 'Playables' özelliğini Premium​ abonelerine açtı. The Verge'nin haberine göre, eylül ayından beri test ediliyordu ve ücretli olup olmayacağı merak ediliyordu. Hizmetin, aylık 57,99 TL'ye satılan Premium içinde olacağı kesinleşti.

YouTube oyunları Android​'de, iOS'ta ve web tarayıcıda kullanılabilecek. YouTube'un açıklamasına göre, uygulamadaki ana ekrana ve Keşfet menüsüne yerleştirilen "Hazır Oyunlar" sekmesinden erişilebilecek bu oyunlar, 28 Mart'a kadar açık olacak.

OYUN SAYISI SINIRLI

YouTube'un internet sitesinden edinilen bilgiye göre şu anda 'Playables' özelliği 34 adet oyunu içeriyor. Ancak liste Call of Duty ya da Baldur's Gate gibi yüksek profilli AAA kalitesinde değil, daha çok "çerezlik" olarak adlandırılan küçük, basit ve kurulum gerektirmeyen yapımlardan oluşuyor.

YouTube'da oyun devri başladı: 'Playables' nasıl kullanılır?

Playables kullanıma açıldığında 'Stak Bounce' adlı tek bir oyunu kapsıyordu. Haberin yazıldığı tarih itibarıyla 'zeka ve bulmaca', 'simülasyon', 'aksiyon', 'arcade' gibi birçok kategoriye ait oyuna ev sahipliği yapıyor. Ve oynamak için tek gereksinim: kaliteli bir internet bağlantısı.

GOOGLE STADIA BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANDI

Google son olarak 'Stadia' adlı bulut oyun hizmeti projesiyle oyun sektöründe ses getirmeyi denemişti ancak başarılı olamamıştı. Kasım 2019'da açılan Stadia, dünyanın dört bir yanındaki veri merkezi aracılığıyla müşterilerine 4K 60 FPS çözünürlük seçeneğiyle oyunlar aktarabiliyordu.

Teknoloji devi firma, Stadia'yı 18 Ocak 2023 tarihinde kapatma kararı almasının ardından hizmetin fişi çekildi. 'Playables' ise Stadia kadar iddialı olmasa da, Google'ın oyun sektöründe denediği son ürünlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu arada Netflix de 'Netflix Games' adı altında oyun hizmeti sunuyor. Ancak YouTube'a kıyasla daha iddialı hamleler yapıyor. Örneğin Football Manager 24'ü abonelerinin ücretsiz bir şekilde oynayabilmesini sağladı. Ve 2024 yılında 'Hades' dahil birçok popüler oyunu bünyesine katacak.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...