Tgrt Haber

YouTube'dan kritik karar: Unutulan özellik kaldırılıyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
26 May 2023 10:15 - Güncelleme : 26 May 2023 10:15
YouTube'dan kritik karar: Unutulan özellik kaldırılıyor

YouTube belirli sayıda abonesi olanlar tarafından kullanılabilen 'Hikayeler' özelliğini kapatma kararı aldığını duyurdu. Şirket artık Shorts gibi kısa video oluşturma platformlarına odaklanacak.

YouTube​, 'Instagram Story' benzeri Hikayeler​ özelliğini 2017 yılında kullanıma sundu. 10 binden fazla abonesi olan kullanıcılar, belirli bir süre sonra kaybolan fotoğraflar ve videolar paylaşabiliyorlardı.

Şirket tarafından bugün yapılan açıklamada 'YouTube Hikayeler' özelliğinin kapatılacağı bildirildi. YouTube bundan sonraki süreçte ise Topluluk Gönderileri ve Shorts özelliklerine yoğunlaşacağını açıkladı.

26 HAZİRAN'DA KAPANIYOR

26 Haziran 2023'ten itibaren YouTube'da hikaye oluşturulamayacak. Bu tarihte paylaşılmış olan hikayeler ise ilk yayınlandıkları andan 7 gün sonra platformdan silinecek.

İçerik üreticiler takipçileriyle kısa bir olay paylaşmak istediğinde Topluluk Gönderileri sekmesini kullanabilecekler. Bu özellik YouTube kullanıcılarının metin tabanlı içerikler yayınlamasını sağlıyor, ayrıca paylaşımlar anket oluşturma gibi seçeneklerle de çeşitlendirilebiliyor.

YouTube'dan kritik karar: Unutulan özellik kaldırılıyor

Öte yandan TikTok​ rakibi YouTube Shorts da hikayelere alternatif olarak lanse ediliyor. Shorts ile içerik üreticiler 1 dakikalık kısa videolar paylaşabiliyor, bunun yanı sıra başka videolarla kendi videolarını remiksleyebiliyor. YouTube videolardaki yorumlara Shorts ile yanıt verme özelliğini kullanıma açtığını da duyurdu.

Webtekno'nun aktardığına göre YouTube Hikayeler özelliği ile YouTuber’ların kanallarının reklamını yapmak, haberler paylaşmak veya içeriklerinin kamera arkasını göstermek gibi birçok farklı amaç için kullanması amaçlanıyordu. Ancak özellik pek de bekleneni veremedi.

Daha önce Twitter da 'Fleets' adı altında kendi hikayeler özelliğini geliştirmişti. Ancak şirket, yeterli sayıda kullanıcıya ulaşamaması sebebiyle bu özelliği kullanımdan kaldırmıştı. Twitter'ın sahibi ve Baş Teknoloji Sorumlusu Elon Musk ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir paylaşımda Fleets'i geri getireceğini ima etti.

Kaynak: The Verge

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...