Tgrt Haber

YouTube'dan milyonlarca kanala 'taklit' tırpanı!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
24 Haziran 2023 17:15 - Güncelleme : 24 Haziran 2023 17:15
YouTube'dan milyonlarca kanala 'taklit' tırpanı!

Önümüzdeki aydan itibaren YouTube'da fan hesapları, bir kişi veya kuruluşla ilişkili olmadıklarını açıkça belirtmek zorunda kalacaklar.

YouTube​'da artık fan hesabı olan kullanıcıların kanal adı veya kullanıcı adlarında, hesaplarının aslında hiçbir şirketi veya sanatçıyı temsil etmediğini açıkça belirtmeleri gerekecek. Binlerce hatta belki de milyonlarca fan sayfasını ilgilendiren bu güncelleme 21 Ağustos 2023'ten itibaren yürürlüğe girecek.

'TAKLİT' İLE 'HAYRANLIK' AYIRT EDİLECEK

Daha önce YouTube'un politikalarında fan hesapları için özel kurallar yoktu. Sadece başka kanalları veya belirli kişileri taklit​ eden kanallara izin verilmeyeceği belirtiliyordu. Ancak artık bu hesaplar, kişi veya kuruluşlarla ilişkili olmadıklarını açıkça belirtmezse kalıcı olarak silinme riskiyle karşı karşıya kalacaklar.

Yeni kurallar çerçevesinde, fan hesabı olduğunu iddia eden ancak aslında söz konusu kişiye veya kuruma ait içerikleri çalmak suretiyle onu taklit eden kanallara izin verilmeyecek. Aynı zamanda başka bir kanalla aynı adı, avatarı veya arka plan resmini kullanan kanallara da müsaade edilmeyecek.

YouTube'dan milyonlarca kanala 'taklit' tırpanı!

Konuyla alakalı yetkili isimlerden de açıklama geldi. YouTube sözcüsü Ivy Choi, The Verge'e yaptığı açıklamada bu güncellemeyi yapmalarındaki temel nedeni şöyle açıkladı:

"Bir kişiyi veya kanalı taklit etmeyi amaçlayan içeriklere YouTube'da izin verilmiyor. Bugünden itibaren, içerik üreticileritaklitten daha fazla korumak ve izleyicilerin fan kanallarındaki içerikleri daha iyi tanımasına yardımcı olmak için, fan kanallarının bu durumu kanal adı veya kullanıcı adlarında belirtmelerini şart koşuyoruz."

Google bu güncelleme sayesinde izleyicilerin takip ettikleri kanallar tarafından yanıltılmamasını ve içerik üreticilerin kötü amaçlı kişilerden korunmasını sağlayacaklarını belirtirken; kural ihlalı yapan kanalların da kapatılacağını açıkladı.

YOUTUBE'A OYUN ÖZELLİĞİ GELİYOR

YouTube bu arada kullanıcıların tarayıcı veya mobil uygulama üzerinden çeşitli oyunları oynayabilmelerine olanak sağlayacak Playables özelliğini de geliştiriyor. Şimdilik test aşamasında olduğu belirtilen YouTube oyunlarının ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Test edilen oyunlar arasında Stack Bounce yer alıyor.

Kaynak: The Verge, Derleyen: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...