YouTube'dan para kazanmak artık çok daha kolay! Türkiye'de yeni dönem başladı
YouTube'dan para kazanmak isteyenlere iyi haber geldi. Şirket, artık en az 500 aboneye ve bir yılda 3.000 saatlik izleme oranına sahip olan kanal sahiplerinin gelir elde etmesine izin veriyor.
YouTube, yüklenen videolardan gelir elde etmek isteyen içerik üreticilerinin sahip olmaları gereken abonelik ve izlenme miktarını düşürdüğü yeni politikasını Türkiye'de kullanıma sundu.
Şirket, 500 aboneye sahip olan, son 90 gün içinde en az 3 video yükleyen ve son 12 ayda yüklediği videolarının izlenme süresi 3.000 saate ulaşan kanalların YouTube'dan para kazanmasına izin vereceği yeni politikayı haziran ayında devreye aldı.
YOUTUBE İLE PARA KAZANMAK DAHA KOLAY
Bugüne kadar sınırlı sayıda ülkede geçerliydi. Ancak Donanım Haber'e göre bugün itibarıyla Türkiye'deki içerik üreticileri de ilgili gereksinimleri karşılamaları halinde YouTube'un "katıl üyeliği", "süper teşekkür" ve "alışveriş" gibi para kazanma özelliklerini kanallarında etkinleştirebilecekler.
"Katıl" özelliği izleyicilerin sevdiği içerik üreticilerine abone olmak ve videolarını beğenmek dışında maddi destek sağlayabileceği özel bir üyelik sistemini açıyor. Süper teşekkür de aynı şekilde, videoya yerleştirilen bir buton aracılığıyla kanal sahiplerinin para kazanmalarına imkan tanıyor.
1 dakikalık kısa videolardan para kazanabilmek için, son 90 gün içinde 3 milyon Shorts görüntülemesine sahip olmak gerekiyor. Ve eskiden olduğu gibi, yeni sistemde de Shorts videolarının izlenme oranı, uzun videolar için istenen 3.000 saatlik hedefe dahil edilmiyor.
REKLAM GELİRİ İÇİN BELİRLENEN SINIR AYNI
Bununla birlikte YouTube, reklam geliri için belirlenen şartlarında değişikliğe gitmedi. Kanalı en az 1.000 aboneye sahip olan içerik üreticileri, videolarına reklam koyabilmek için şu kuralları karşılamak zorunda:
- Son 365 günde uzun videolardaki herkese açık içerikler en az 4.000 saat boyunca izlenmeli
- Son 90 gün içinde, herkese açık Shorts görüntüleme sayısı 10 milyona ulaşmalı
Yeni YouTube para kazanma kuralları duyurulduğunda, reklamlardan gelir elde etme seçeneğini de kapsadığı düşünülüyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı.