Tgrt Haber

YouTube'dan yeni yapay zeka özelliği: Sen sor, o videoyu açıklasın

07 Kasım 2023 12:53 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 12:53
YouTube'dan yeni yapay zeka özelliği: Sen sor, o videoyu açıklasın

YouTube, kullanıcıların izlediği videonun içeriğiyle ilgili sorularını cevaplayacak yeni yapay zeka aracını duyurdu. Test aşamasındaki özellik, isteğe göre izlenen videoyla ilgili daha fazla içerik de önerecek.

YouTube, kullanıcıların videolar hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak ve içerik üreticilerine, yorumlara daha etkin bir şekilde erişme imkânı sunmak için yeni yapay zeka araçlarını geliştiriyor.

VİDEOYU YAPAY ZEKA AÇIKLAYACAK

İlk olarak, yapay zeka destekli konuşma aracı, izlenen videonun konusu ve içerdiği diğer bilgilerini kullanıcıların öğrenmesini kolaylaştıracak. Videoya yerleştirilen 'Sor' butonuna tıkladığınızda açılacak araca içerikle alakalı sorular sorarak, kafanıza takılan bir anla ilgili bilgi edinebileceksiniz.

YouTube'dan yeni yapay zeka özelliği: Sen sor, o videoyu açıklasın

Edinilen bilgiye göre araç, talep edilmesi halinde izlenen videoyla ilişkili ve benzer içeriklere da yönlendirebilecek. Bu sayede, örneğin hoşunuza giden bir film türüyle ilgili daha fazla videoya sahip olabileceksiniz.

YORUMLARI DA ÖZETLEYECEK

Bununla birlikte YouTube, yorumları otomatik olarak özetleyen bir yapay zeka aracını da devreye alıyor. Özellikle içerik üreticilerinin işini kolaylaştıracağı söylenen bu özellik, uzun formatlı videoların yorumlarını konulara göre kategorize etme imkanı sunuyor.

YouTube bir blog gönderisinde, "İçerik oluşturucular, videolarındaki yorum tartışmalarına daha hızlı bir şekilde atlamak veya kitlelerinin tartıştıklarına göre yeni içerik fikirleri için ilham almak üzere yorum özetlerini kullanabilirler." ifadesini kullandı.

Bazen izleyiciler, videonun içeriği hakkında konuşmak yerine, videoyla hiçbir alakası olmayan bir konuda yorum yapabiliyor. Ya da gereksiz mesajlar yazarak yorum alanını meşgul edebiliyor. İşte böyle anlarda, videoyla alakalı tartışmalara odaklanmak oldukça zor hale gelebiliyor.

YouTube'dan yeni yapay zeka özelliği: Sen sor, o videoyu açıklasın

Yeni yapay zeka aracı kullanıcıları bu dertten kurtarırken, aynı zamanda içerik üreticilerine de, takipçilerinin neyi tartıştığını daha kolay anlama imkanı sağlayacak. Benzer bir sistemi e-ticaret şirketi Amazon da uygulamaya başladı.

Son olarak, şu an için YouTube'un bu özelliklerinin sınırlı bir kullanıcı kitlesiyle ABD'de test aşamasında olduğunu belirtmek gerek. Ancak YouTube, önümüzdeki dönemde daha geniş bir kitleye ve farklı coğrafi bölgelere sunmayı planladığını belirtti.

Kaynak: Mashable
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...