Tgrt Haber

YouTube’dan tartışmalı yenilik: Para vermeyenler üzülecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google
11 Nisan 2023 10:45 - Güncelleme : 11 Nisan 2023 16:06
YouTube’dan tartışmalı yenilik: Para vermeyenler üzülecek

Google, YouTube Premium’a abone olmayanları kızdıracak bir yenilik getiriyor. Test aşamasında olan yeni özellikle beraber Premium aboneleri, ücretsiz kullanıcılara kıyasla daha net ve kaliteli videolar görecek.

Teknoloji devi Google​, YouTube​ Premium​ hizmetini geliştirmeye devam ediyor. İlk etapta reklamsız video izleme ve indirme gibi sınırlı sayıda özellik içeren Premium’a zamanla yepyeni işlevler eklendi. Fakat bu sefer yapılan duyuru para vermeyenleri bir hayli üzecek.

Bundan böyle YouTube’daki videoların kalite seçenekleri arasında “1080P Premium” olacak. Standart 1080P’den farklı olarak bu seçenek, söz konusu videonun bitrate değerini önemli ölçüde artıracak. Böylelikle çok fazla detay ve hareket içeren videolar standart halinden daha keskin ve net gözükecek.

SADECE YOUTUBE PREMİUM KULLANICILARINA AÇIK

İsminden de tahmin edileceği üzere 1080P Premium seçeneğini yalnızca YouTube Premium satın alanlar kullanabilecekler. Ücretsiz kullanıcılar ise standart 1080P ile yollarına devam edecek. Ek olarak videolarda herhangi bir kalite kaybı yaşamayacaklar.

YouTube’dan tartışmalı yenilik: Para vermeyenler üzülecek

Google yeni özelliğin test aşamalarına başladığını duyurdu. Halihazırda YouTube’un web sürümünde kullanıma sunulmaya başlandı. “1080P Premium” seçeneği önümüzdeki günlerde iOS kullanıcılarına, en sonunda da Android kullanıcılarına ulaşacak.

'İZLEMEYE DEVAM' ÖZELLİĞİ İŞLEVSEL HALE GETİRİLDİ 

Google’ın YouTube’a getirdiği yenilikler bununla sınırlı değil. Yarım bırakılan bir videoya kaldığımız yerden devam edebilmemizi sağlayan “İzlemeye devam et” özelliğinin kapsamı da genişledi.

Kullanıcılar artık telefonda yarıda bıraktıkları bir videoyu YouTube.com web sitesinden, bilgisayardan veya tabletten izlemeye devam edebilecekler. Bu özelliği kullanabilmek için YouTube Premium abonesi olmak ve tüm cihazlarda aynı Google hesabıyla oturum açmak gerektiğini de belirtelim.

SharePlay desteği de geldi

Apple kullanıcılarının aynı anda birlikte video izlemelerini sağlayan SharePlay özelliğini YouTube desteklemeye başladı. Bu sayede iPhone kullananlar FaceTime aracılığıyla birlikte video izleyebilecekler. Halihazırda bu özellik TikTok ve Spotify gibi uygulamalarda da yer alıyor.

Kaynak: 9to5Google

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...