Tgrt Haber

Z kuşağı kararını verdi: YouTube mu, Netflix mi? İşte dikkat çeken sonuç

16 Ekim 2023 16:54 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 16:57
Z kuşağı kararını verdi: YouTube mu, Netflix mi? İşte dikkat çeken sonuç

Dizi, film ve birçok içerik için dijital platformlarda vakit geçiren Z kuşağı, son zamanda fikrini değiştirdi ve Netflix yerine YouTube’u tercih etti. İşte dikkat çeken anketin verileri.

Son yıllarda, Netflix​ global ölçekte popülerliğini sürdürürken, yakın zamanda yayınlanan bir anket, özellikle Z kuşağı​ arasında YouTube​'un daha öne çıktığını gösteriyor. 

Ankette, gençlerin boş zamanlarını nasıl değerlendirdikleri, hangi platformlara abone oldukları ve hangi platformlara daha fazla para harcadıkları gibi konulara değinildi. 

GENÇLER, KARARINI YOUTUBE’DAN YANA VERDİ

CNBC ve ABC News yayın organlarının haberleriyle ortaya çıkan anket, yatırım bankası Piper Sandler’ın gençlere yönelik altı ayda bir gerçekleştirdiği 46. anketti.

Eylül 2023’te gerçekleşen bu ankette 49 eyalette, yaş ortalaması 15/16 arasında olan 10.000 Z kuşağı üyeleri yer aldı. Favori giyim markasının yanı sıra, elektronik cihazlar, ünlüler ve e-ticaret sitelerine ilişkin yapılan ankette gençlerin nelere para harcadığı soruldu.

Z kuşağı kararını verdi: YouTube mu, Netflix mi? İşte dikkat çeken sonuç

Ankete göre bu zaman ve para harcama tercihleri, çoğu gencin Netflix’i aile hesapları sayesinde izlediğini varsaysak bile, ücretsiz YouTube’un abonelik tabanlı Netflix’i geride bırakmasına özellikle dikkat çekiyor. 

Diğer yandan CNBC’nin belirttiği üzere, “Bankanın anketine katılan gençler, günlük video tüketim sürelerinin %29,1’ini Google’ın sahibi olduğu YouTube’da geçirdiklerini söyledi ve bu sayede YouTube, %28,7 paya sahip olan Netflix’i ilk kez geride bıraktı. 

İlkbahardan bu yana YouTube’da geçirilen süre neredeyse bir puan arttı, Netflix ise iki puandan fazla düştü. 

Kaynak: CNBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...