Tgrt Haber

Netflix'in yeni sezonunda zam var: Fiyatlar bir kez daha artıyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
04 Ekim 2023 11:20 - Güncelleme : 04 Ekim 2023 11:20
Netflix'in yeni sezonunda zam var: Fiyatlar bir kez daha artıyor!

Dijital yayın platformu Netflix, geçen Türkiye abonelik fiyatları için zam kararı aldı. Dört cihazda Ultra HD kalitede dizi ve film izleme olanağı sunan Özel Paket aylık 200 TL'ye yükseldi. Alınan bu kararın ardından henüz bir ay geçmişken, şirketin dünya genelinde bir zam daha yapacağı iddia edildi.

Sinema sektörüne damga vuran Hollywood​ aktörlerinin uzun süren grevi sonrasında, dünyanın önde gelen yayın platformlarından Netflix​, abonelik​ ücretleri için zam​ yapacak iddiası ortalığı karıştırdı. The Wall Street Journal'ın raporlarına göre şirket, grevlerin tamamen sona ermesini bekliyor.

Writers Guild of America (Amerika Yazarlar Birliği) geçtiğimiz günlerde stüdyolarla anlaştıklarını duyurmuştu. Ve Temmuz ayında greve başlayan Screen Actors Guild (Aktörler Birliği) de bu hafta Hollywood stüdyolarıyla yeniden müzakerelere başladıklarını açıklamıştı.

NETFLİX ZAMMA DOYMUYOR

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre Netflix, farklı ülkelerde abonelik ücretlerini artırmak için kapalı kapılar ardında çalışmalara başladı. Ancak ilk değişikliklerin muhtemelen ABD ve Kanada'da başlayacağı tahmin ediliyor.

Netflix, Temmuz ayında ABD'de aylık 9,99 dolarlık reklamsız temel planını sonlandırdı. Şu anda aboneler, reklamsız standart plan için 15,49 dolar ve Kasım 2022'de başlatılan reklam destekli bir paket için 6,99 dolar ödüyorlar.

TÜRKİYE'DE FİYATLARINI ARTIRMIŞTI

Netflix Türkiye abonelik fiyatı Eylül ayında zamlanmıştı. Tek cihazda düşük kalitede dizi ve film izleten Temel Paket aylık 99,99 TL'ye yükselirken, iki cihazda HD kalitede izleme olanağı sunan Standart Paket aylık 149,99 TL'ye çıkmıştı. Dört cihazda Ultra HD kalitede izleme imkanı sağlayan Özel Paket ise 199,99 TL'ye yükselmişti.

Yayın devi ayrıca aynı evde yaşamayıp da hesabını birbiriyle paylaşan kullanıcılardan ek ücret isteyeceği yeni sistemini de dünya genelinde hayata geçirmeye başladı. Bu sistemle birlikte "hesap paylaşımı" yapmak isteyen aboneler, her bir hesaba ekstra ücret ödeyerek alt profil ekliyor ve bu şekilde paylaşabiliyor.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...