Tgrt Haber

Zamsız IMEI kaydı için son gün: e-Devlet'in sistemi kilitlendi

07 Temmuz 2023 15:00 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 15:47
Zamsız IMEI kaydı için son gün: e-Devlet'in sistemi kilitlendi

Yurt dışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt harcı bedeli 20 bin TL olurken, vatandaşlar eski harç bedeliyle işlem yapmak için e-Devlet'e akın etti. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) IMEI kayıt hizmetinde yoğunluk yaşanıyor.

Bugün alınan kararla yurt dışı telefon kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye çıkmasının ardından, vatandaşlar zamsız harç bedeliyle işlem yapmak için e-Devlet Kapısı​'na akın ettiler. Yoğunluk nedeniyle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından sunulan IMEI Kaydetme hizmetinde sıkıntı yaşanıyor.

NTV'nin haberine göre, e-Devlet ve BTK​ yetkilileri tarafından bant genişlemesine gidilmesi kararlaştırıldı.

Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt işlemleri mesai bitiminden sonra da gerçekleşebiliyor. Bu kapsamda, zamsız IMEI kayıt ücreti olan 6 bin 91 TL'yi yatırmış olan vatandaşlar, bugün saat 23.59'a kadar e-Devlet Kapısı üzerinden IMEI kaydını tamamlama işlemlerini halledebilecekler.

YETKİLİLERDEN ÖNEMLİ UYARI

e-Devlet'ten yapılan uyarıda, "Sadece harç bedelinin ödenmesi kayıt işlemi için yeterli değildir" denildi. Kayıt işleminin gerçekleşmesi için, bütün adımların tamamlanması gerektiği ve sistem tarafından sonuç adımında oluşturulacak Başvuru Numarasını ekranda görmeden hizmetten çıkış yapılmaması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan harç bedelinin vergi dairelerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen bankalara ya da e-Devlet'e entegre edilmiş ödeme kuruluşlarına, başvuru sahibinin T.C. Kimlik numarası ve kayıt edilecek cihaza ait IMEI numaraları belirtilerek yatırılması gerekiyor.

Cihazın birden fazla IMEI numarasına sahip olması durumunda, her IMEI numarasının sistemdeki alanlara özellikle yazılması gerekiyor. Yanlış IMEI numarası/numaraları ile yapılan kayıtların düzeltilmesi mevzuat gereği mümkün olmuyor.

365 GÜN ŞARTI

Vatandaşlar yurt dışından getirdikleri cihazı, kayıt etmeden ilk kullanım tarihinden itibaren 120 gün boyunca kullanabiliyor. Fakat bu tarihten sonra telefonun haberleşme hizmeti alabilmesi için, kayıt işlemlerinin yurda giriş tarihinizden itibaren 365 gün içerisinde yapılmış olması gerekiyor.

Aynı zamanda, daha önce cihaz kaydı yapan vatandaşlar, yeni cihaz kaydı için en son tarihli cihaz kaydına ait yurda giriş tarihinin üzerinden en az 3 (üç) takvim yılının geçmesini beklemeleri gerekiyor.

Derleme: TGRT Haber

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Burcu12 Temmuz 2023 11:36

Kayıt ücretini ödeyipte sisteme giriş yapamadık.Mağdur edildik parasını ödeyenlere hak tanınması gerekiyor. Bu konuda yardım istiyoruz.

Baho11 Temmuz 2023 11:29

Magdur olduk

Murat11 Temmuz 2023 11:15

Varmı bir gelişme acaba

İpek 10 Temmuz 2023 18:44

Bendede aynı sorun ödemeyi aldı ama sonuç hata verdi umarım düzeltirler

gizem10 Temmuz 2023 11:14

Bende de aynı sorun oldu ödemeyi aldı sonuç kısmına gelince hata verdi

Eren10 Temmuz 2023 02:34

Bende de aynı sorun oldu ödemeyi aldı sonuç kısmına gelince hata verdi daha sonra giriş yapılmadı ne olucak şimdi

Yavuz 8 Temmuz 2023 12:03

Sistem ödemeyi aldı ama sonuca vermedi yorgunluktan dolayı ne olacak mahsur olduk

Sonraki Haber Yükleniyor...