Tgrt Haber

Zoom, Apple Vision'a özel uygulama geliştirdi: Görüntülü görüşmeler ileri boyuta taşınıyor

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
30 Ocak 2024 13:09 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 13:10
Zoom, Apple Vision'a özel uygulama geliştirdi: Görüntülü görüşmeler ileri boyuta taşınıyor

Apple Vision Pro'nun ön siparişe açılmasının ardından Zoom, akıllı cihaza özel bir uygulama geliştirdi. Video görüşmeleri artık bu özel uygulama ile akıllı kulaklıkla çok daha iyi deneyim sunacak.

Apple​'ın son teknoloji ürünü Vision Pro​, 3.500 dolardan başlayan fiyatıyla ön siparişe açıldı. İlk haftasında beklentinin üzerinde sipariş alan Apple, analistlere göre toplam 200.000 adede ulaştı.

Giderek artan popülaritesine ek olarak Apple Vision Pro için özel uygulamalar da gelişitirilmeye başlandı. Netflix ve YouTube her ne kadar Vision Pro için özel bir uygulama geliştirmeyeceğini söylese de, video görüşme platformu Zoom​ bunun tersini yaparak Vision Pro'ya özel bir uygulama geliştirdi.

ZOOM'DAN APPLE VİSİON PRO'YA ÖZEL UYGULAMA

Zoom, Apple'ın karma gerçeklik​ gözlüğü Vision Pro için özel olarak tasarladığı aplikasyonunu tanıttı.

Zoom, Apple Vision'a özel uygulama geliştirdi: Görüntülü görüşmeler ileri boyuta taşınıyor

Şirket yaptığı açıklamada uygulamanın amacının video konferansına katılankullanıcıların fiziksel lanıyla sorunsuz bir şekilde harmanlamak olduğunu belirtti.

Vision Pro için geliştirilen yeni Zoom uygulaması sayesinde sanal toplantıdaki diğer katılımcıların el hareketlerinizi ve personanızı yani dijjital avatarınızı detaylı şekilde görebilmesine olanak tanıyacak.

Zoom, uygulama aracılığıyla toplantıya katılan diğer kullanıcıların ek fiziksel ekipman gerektirmeden aynı odada bulunuyormuş gibi hissetmelerine olanak tanıyacak.

VİSİON PRO'YA İÇİN GELİŞTİRİLEN ZOOM UYGULAMASININ ÖZELLİKLERİ

3D nesne paylaşımı: Bu özellik, medya ve tasarım gibi sektörlerde çalışanların 3D dosyalarını toplantı sırasında gösterebilmesini ve nesneleri 3 boyutlu olarak diğer katılımcılarla etkileşime girebilmesini sağlayacak. Örneğin, bir animatör veya oyun tasarımcısı, Zoom'un 3B nesne paylaşımı özelliklerini kullanarak son karakter modelini gösterip iş arkadaşlarıyla ortak çalışma yapabilir.

Gerçek dünyada sabitleme: Kullanıcılar, fiziksel alanlarının herhangi bir yerinde beş adede kadar Zoom Toplantısı katılımcısını sabitleyebilecek ve sabitlenen katılımcıların arka planını kaldırma seçeneği ile Apple Vision Pro kullanıcılarının toplantıdaki kişilerle aynı ortamdaymış gibi hissetmelerine yardımcı olacak.

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...