Tgrt Haber

Musk paralı sundu, Zuckerberg bedava yaptı: Threads'e yeni özellik, herkes kullanabilecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: 9to5Google.com
13 Ekim 2023 11:31 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 11:32
Musk paralı sundu, Zuckerberg bedava yaptı: Threads'e yeni özellik, herkes kullanabilecek

Elon Musk'un sahibi olduğu X'in ücretli sunduğu 'gönderi düzenleme' özelliği Threads uygulamasına geldi. Ancak Meta bunun için para istemiyor. Düzenleme özelliğini herkes kullanabilecek.

Sosyal medya uygulaması Threads, gönderi düzenleme özelliğini kullanıma sundu. Eski adıyla Twitter olan X platformunda da bulunuyor, ancak yalnızca X Premium​'a abone olanlar kullanabiliyor. Threads kullanıcıları ise, düzenlemek için para ödemeyecekler.

Meta​ Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg​ yeni güncellemeyi "Bugün düzenleme işlevini ve sesli gönderileri kullanıma sunuyoruz. Tadını çıkarın!" ifadeleriyle duyurdu.

5 DAKİKA SINIRI

Gönderi düzenleme özelliği ücretsiz olsa da, belirli sınırlamalar var. Örneğin gönderiyi paylaştıktan sonraki 5 dakika içinde düzenleyebiliyorsunuz. Ve X'te olduğu gibi düzenleme geçmişi görüntülenemiyor; özellikle bu, hangi gönderilerin düzenlendiğini anlamayı imkansız hale getirdiğinden, dezavantaj olarak yorumlanıyor.

Musk paralı sundu, Zuckerberg bedava yaptı: Threads'e yeni özellik, herkes kullanabilecek

Öte yandan düzenleme konusunda ise sınırlama bulunmuyor. Kullanıcılar gönderilerini 5 dakika içinde istedikleri kadar düzenleyebiliyorlar. Ve düzenlenmiş gönderiler, küçük bir simgeyle belirtiliyor.

Teknoloji sitesi 9to5Google'ın haberine göre yeni özellik bugünden itibaren hem Threads'in Android ve iPhone uygulamasında hem de web sürümünde kullanıma sunuldu.

THREADS DÜZENLE ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

Gönderinizin sağ tarafındaki üç nokta simgesine tıklayıp Edit (Düzenle) butonuna basın. Ardından düzeltmek istediğiniz kelimeyi silip yenisini ekleyin ve Post (Paylaş) düğmesine tıklayın.

SESLİ GÖNDERİLER DE GELDİ

Gönderi düzenleme özelliğine ek olarak Threads, kullanıcıların paylaşımlarına seslerini ekleyebilecekleri "Ses Klipleri" özelliğini de kullanıma sundu. Yazmaya üşenenler ya da herhangi bir sebeple yazmak istemeyenler, artık sadece konuşarak düşüncelerini ifade edebilecekler.

Sadece gönderilere ses klibi eklenebileceğini ve yanıtlarda bu özelliğin kullanılamayacağını da belirtelim.

Threads, ilk kullanıma açıldığı hafta hızla popülerleşerek 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı, fakat bu yükselişi kısa süren platform şu anda unutulmaya yüz tuttu. Meta da kaybettiği kullanıcı kitlesini geri kazanmak için sürekli çalışıyor. 'Düzenle butonu' ve 'ses klibi' özellikleri bu çalışmaların birer parçası.

Kaynak: 9to5Google.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...