Tgrt Haber
 - "F-35'ten daha iyi olacak"
04 Nisan 2023 - 14:00

SSB Başkanı Demir'den Milli Muharip Uçak için heyecanlandıran açıklama: F-35'ten daha iyi olacak

Türkiye'nin son yıllarda yaptığı milli teknoloji hamlesi güçlenerek büyüyor. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, 5’inci nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçak'ın testleri tamamladıktan sonra yaklaşık bir yıl içinde uçuşa hazır hale geleceğini söyledi. MMU'nun kendi sınıfındaki uçaklarda bulunan her tür teknolojiye sahip olacağını vurgulayan İsmail Demir, "Bırakın F-16'yı, F-35'e yaklaşan hatta bazı konularda ondan da iyi olabilecek hususları olacak" dedi.
 - Seri üretim öncesi büyük başarı
04 Nisan 2023 - 10:59

TOGG'dan seri üretim öncesi büyük başarı: İşte AB mevzuatıyla uyumlu geçtiği 41 kritik test

İşte TOGG'un AB mevzuatıyla uyumlu geçtiği kritik 41 test
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
04 Nisan 2023 - 02:02

Tesla Y resmen Türkiye'de! Özellikleri ve fiyatı belli oldu

Türkiye pazarına girmesi beklenen Tesla, resmen Türkiye'de. Satışları online olarak yapacağını açıklayan Tesla Y'nin modelinin fiyatı ve özellikleri merak ediliyordu. 4 Nisan itibarıyla Türkiye'de satışa çıkan Tesla Y modelinin fiyatı belli oldu. İşte o liste...
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
03 Nisan 2023 - 22:23

Elon Musk'tan çok konuşulacak karar! Twitter'ın logosunu değiştirdi

Twitter'ın sahibi Elon Musk, Twitter'da çok konuşulacak bir karara imza attı. Twitter'ın logosunu Doge coin logosuyla değiştirme kararına imza atan Musk'ın bu hamlesi sonrası Doge coinin fiyatı yüzde 10'un üzerinde değer kazandı.
Teknoloji - Teknoloji
03 Nisan 2023 - 16:00

WhatsApp için bomba yenilik yolda: Mesajlar kilitlenebilecek, işte ilk görüntüler!

WhatsApp geliştiricileri uygulama için yeni bir özelliği daha test etmeye başladı. Gizlilik tarafında önemli adımlar atan Meta, bu kez de kilitlenebilir mesajlar üzerine çalışıyor.
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
03 Nisan 2023 - 15:33

Tadına bakmak cesaret ister! 5 bin yıl önce nesli tükenen mamut DNA'sından köfte yapıldı

Bilim insanları yaklaşık 5 bin yıl önce soyu tükenen tüylü bir mamut DNA'sını kullanarak köfte yaptı. Kimsenin tadına bakmaya cesaret edemediği köfte Hollanda'daki bilim müzesi Nemo'da sergilendi.
Teknoloji - Teknoloji
03 Nisan 2023 - 14:50

Xiaomi'den eski modele MIUI 14 müjdesi: Kararlı sürüm yayınlanmaya başladı!

Xiaomi'nin eski amiral gemisi telefonları en yeni arayüz güncellemesi MIUI 14'e kavuşmaya başladı. Güncelleme şu anda Mi 10 Pro için sunuluyor.
Teknoloji - Teknoloji
03 Nisan 2023 - 13:03

Twitter'dan kafa karıştıran mavi tik adımı: Hesaplar ayırt edilemez hale geldi!

1 Nisan itibariyle ücret ödemeyen hesaplar için mavi tik, onaylanmış hesap rozetinin kaldırılacağının açıklanmasının ardından Twitter'da önemli bir değişiklik yapıldı. Bu değişiklikle ücretli ve ücretsiz hesaplar arasında ayrım yapmak zor hale geldi.
 - ASELSAN 'Nokta'yı koydu
03 Nisan 2023 - 11:28

ASELSAN 'Nokta'yı koydu! Yeni hava savunma sisteminden meraklandıran görüntüler

Türk savunma sanayisine önemli katkılarda bulunan ASELSAN’ın yeni geliştirdiği Nokta Hava Savunma (NHS) Sistemi’ne ait görseller ortaya çıktı. Hem füze hem de top bileşenlerinden oluşan sistem akıllı mühimmatlarla çalışacak.
 - Bayraktar, HÜRJET, AKINCI modellenecek
02 Nisan 2023 - 18:23

HAVELSAN oyun teknolojilerinde dünyaca ünlü şirket ile anlaştı: Bayraktar TB2, HÜRJET, AKINCI modellenecek

Savunma sanayi alanında yerli projelere katkıda bulunan HAVELSAN oyun teknolojilerinde yatırımını arttırıyor. HAVELSAN dünyaca ünlü şirket Epic Games ile işbirliğine gitti. HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Malazgirt Projesi'nde ikinci adıma geçeceklerini açıkladı. Dev proje için Nacar, ''Açık kaynakta kıymetli değerler üreterek lisanslı hale getirebiliyorsunuz. Mesela ülkemizde kullanılan platformları modellemek. Mesela Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı, MİLGEM, LHD gibi bütün platformları modelleyebiliyorsunuz ve bu modelleri yapay zeka destekli akıllı birimler haline getirebiliyorsunuz'' dedi.
Teknoloji - Teknoloji
02 Nisan 2023 - 12:38

Yapay zeka ChatGPT bunu da yaptı: Ücretli Windows anahtarını ücretsiz verdi!

Yapay zeka ChatGPT giderek popüler hale geliyor. Verdiği cevaplarla gündem olan sohbet robotu, bu kez de çalışan bir Windows aktifvasyon kodunu ücretsiz vermesiyle gündeme düştü.
 - 'Bayraktar TB2' İngiliz basınında
02 Nisan 2023 - 11:45

Bayraktar TB2, İngiliz basınında: Rus gücünün altını oydu

Adına şarkı yazılan İHA, Rusya'nın gücünün altını oydu
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
01 Nisan 2023 - 23:33

Baykar'dan heyecanlandıran Kızılelma paylaşımı

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma, orta irtifa sistem tanımlama testini başarıyla geçti. 20 bin feet yükseklikteki o anlar Baykar Teknoloji'nin sosyal medya hesabından paylaşıldı.
 - '20 bin feet'te nefes kesti
01 Nisan 2023 - 22:50

Baykar'dan gururlandıran 'Kızılelma' paylaşımı! 20 bin feet'teki görüntüleri nefes kesti

Baykar tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye'nin ilk insansız hava aracı Kızılelma, üçüncü testinden de başarıyla geçti. Baykar, 20 bin feet irtifaya çıkan Kızılelma'nın gururlandıran görüntülerini sosyal medyadan paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
01 Nisan 2023 - 15:59

Gökbilimciler bile hayrete düştü! Uzaya kayalar fırlatarak dönüyor

Didymos asteroidinin hızının yüksek olması nedeniyle 2 saatte bir tam dönüş yaptığını ve kayaları uzaya fırlattığını buldu. 
 - Tam on ikiden vurdu!
01 Nisan 2023 - 00:21

Tam on ikiden vurdu! Selçuk Bayraktar o anları paylaştı: AKINCI TİHA'dan 140 kilometreye nokta atışı

Türkiye'nin ilk süpersonik güdümlü füzesi İHA230, 140 kilometredeki hedefi tam isabetle vurdu. BAYKAR lideri Selçuk Bayraktar, gurur veren anları sosyal medyadan paylaşarak, "Bayraktar Akıncı. İHA230 Türkiye’nin ilk Süpersonik Güdümlü Füzesi Atış Testi. Hedef Menzili 140 Km" ifadelerini kullandı.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2023 - 17:16

Hediye oyun açıklaması Amazon’dan geldi! Prime Gaming üyeleri için nisan ayı hediyeleri belli oldu! Sadece 7,90 TL’ye 900 TL’lik oyun kazanılabilir

Amazon, Prime Gaming servisi aracılığıyla kullanıcılarına nisan ayında hediye edeceği oyunları duyurdu. Toplam değeri 900 TL’yi aşan oyunlar için geri sayım başladı. İşte hediye edilecek oyunlar…
TEKNOLOJİ - TEKNOLOJİ
31 Mart 2023 - 16:56

Yapay zeka tehdit mi? Uzman isimden GPT-4 uyarısı: Korku ve endişe verici

Ünlü milyarder Elon Musk’ın başı çektiği yapay zeka uzmanları, potansiyel tehditleri gerekçesiyle GPT-4’ü geliştiren Openaı'e çalışmalarına altı ay ara verilmesini istedi. Peki yapay zeka tahdit mi? Doç. Ali Murat Kırık, “Yapay zeka kötü niyetli insanlarca kullanılırsa zarar verme potansiyeli var. Çalışmalar, insana dair özellikleri robotlara yükleneceğini ve geleceğin sanki böyle şekilleneceğini gösteriyor” dedi.
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2023 - 16:49

Yapay zeka tehdit mi? Uzman isimden GPT-4 uyarısı: Korku ve endişe verici

Ünlü milyarder Elon Musk’ın başı çektiği yapay zeka uzmanları, topluma yönelik potansiyel tehditleri gerekçesiyle GPT-4’ü geliştiren Openaı'e çalışmalarına altı ay ara verilmesi çağrısında bulundu. Peki yapay zeka tahdit mi? Doç. Ali Murat Kırık, “Yapay zeka kötü niyetli insanlarca kullanılırsa zarar verme potansiyeli var. Çalışmalar, insana dair özellikleri robotlara yükleneceğini ve geleceğin sanki böyle şekilleneceğini gösteriyor. Korku ve endişe veriyor” dedi. 
Teknoloji - Teknoloji
31 Mart 2023 - 14:59

Togg'un bilinmeyen özellikleri ortaya çıktı: Şarj dolum ve garanti süresi belli oldu!

Geçtiğimiz günlerde yoğun talep üzerine ön sipariş sayısını 20 bine yükselten Togg, başvuru ekranlarını erişime kapattı. Yakın zaman içerisinde kurada ismi çıkan tüketicilere teslim edilecek olan akıllı cihazlar, bilinmeyen özellikleri ile bir kere daha gündeme geldi. İşte Togg T10X’in bilinmeyen özelliklerine ilişkin ayrıntılar…
Başa Dön Sona Git