Tgrt Haber

Bursa'nın 250 yıllık çınarı fırtınaya yenildi! Üçüncü Mustafa döneminden kalmaydı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
29 Kasım 2023 14:10 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 14:31

Bursa'da 15’inci yüzyılda yaptırılan Koza Han’ın avlusunda bulunan 250 yıllık tarihi anıt çınar, lodosun etkisiyle devrildi. Üçüncü Mustafa döneminde dikildiği tahmin edilen ağaç hanın sembollerindendi.

Bursa​'da 15’inci yüzyılda Osmanlı padişahı 2’nci Beyazıt tarafından yaptırılan Koza Han’ın avlusunda bulunan 250 yıllık tarihi anıt çınar​, lodos fırtınasına yenik düşerek devrildi.

Osmanlı İmparatorluğu’nun 8’inci padişahı 2’nci Bayezid tarafından 1491 yılında Ulu Cami’nin bulunduğu bölgede Üçüncü Mustafa dönreminde dikildiği tahmin edilen Koza Han’daki tarihi çınar, gece saatlerinde başlayan, saatteki hızı 95 kilometreye kadar ulaşan lodos nedeniyle gövdesinden kırılarak han avlusuna boylu boyunca serildi.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

250 yıllık anıt çınarın dalları, han içerisindeki kafelere zarar viedi. Esnafın ihbarıyla bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Gece yarısı büyük bir gürültüyle yıkılan dev çınar ağacı, sabah gelen esnaflar tarafından parçalara ayrılmış halde bulundu. Olayın gece yarısı yaşanması ise muhtemel bir faciayı önledi. Handaki kafe işleten esnaflar ise çınarın yerle bir olduğunu belirterek, "Allah'tan gece yaşandı. Eğer iş yerlerimizin açık olduğu saatte yıkılsaydı manzara farklı olurdu" dediler.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...