Tgrt Haber

Hibe desteğiyle elektrikli otomobil üretiyorlar! Geleceğin Elon Musk’ları bu okuldan yetişiyor

Editör: Hüseyin Can Yosuntaş / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Haziran 2023 13:48 - Güncelleme : 01 Haziran 2023 13:58

Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından geleceğin mühendisleri yetiştiriliyor. Bu okul hibe yardımıyla elektrikli otomobil üretti.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne hibe desteğiyle elektrikli otomobil​ üzerine çalışmalar yaptı. Öğrenciler merak ve gayretle projelerini sürdürüyorlar. Okul müdürü Turan Altınok, ‘’Öğrencilerimiz çalışmalarını sürdürecek ve motor teknolojileri bölümü öğrencileri de mezun olduktan sonra işlerine sahip olacaklar’’ dedi.

‘’EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDILAR’’

Yapılan çalışmaların meyvelerini aldığını dile getiren Altıok, "Öğrencilerimiz 'Gen Ahiler' yıl sonu etkinliği düzenledi ve 'Ahilik köşesi' açılışı yapıldı. Öğrencilerimizin bir yıllık emekleri de ödüllendirildi. Yapılan çalışmalar ve öğrencilerimizin istekli olması bizleri mutlu kılıyor" dedi.

‘’GELECEKTE RAHAT İŞ BULABİLECEKLER’’

Öğrencilerin elektrikli otomobil üzerinde çalışma yaptığını aktaran Altıok, "Gelişen teknolojiler üzerine öğrencilerimizi hazırlamak istiyoruz. Hibe edilen elektrikli otomobil üzerinde öğrencilerimiz gayret ve istekle çalışmakta. Öğrencilerimiz çalışmalarını sürdürecek ve motor teknolojileri bölümü öğrencileri de mezun olduktan sonra işlerine sahip olacaklar" şeklinde konuştu. 

Yusuf Aksoy adlı öğrenci ise ‘’hibe edilen otomobil üzerinde parçaları söküp takarak yapılış aşamaları üzerine bilgi edindik’’ dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...