Tgrt Haber

Apple'ın otomobili Apple Car 2028'de çıkacak! İşte Tesla rakibi Apple Car detayları

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
11 Mart 2024 13:29 - Güncelleme : 11 Mart 2024 13:30
Apple'ın otomobili Apple Car 2028'de çıkacak! İşte Tesla rakibi Apple Car detayları

Apple Car çıkış tarihi belli oldu mu, sorusu gündem oldu. Apple Car için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Tesla'ya rakip olan Apple Car'ın çıkış tarihi arama motorlarında sorgulanıyor. Apple'ın elektrikli sürücüsüz otomobili Apple Car ne zaman çıkacak?

ABD merkezli Apple​ firmasının üzerine çalıştığı proje Apple Car hakkında detaylar merak ediliyor. 2015'ten beri devam eden Apple'ın otomobil projesi birçok gecikmeye uğradı. Peki, Apple Car ne zaman çıkacak? Tesla​'ya rakip olan Apple Car'ın özellikleri ne? Apple Car çıkış tarihi belli mi? Tüm merak edilenler haberimizde. 

APPLE CAR NE ZAMAN ÇIKACAK?

Apple Başkan Yardımcısı Kevin Lynch'in 2021'den bu yana projeyi yönetmesiyle şirket, ilk aracının lansmanı için yeni bir tarih belirledi. Bloomberg'in yeni raporuna göre bu tarih  2028 oldu. Bloomberg, 2028'de çıkacak otomobilin, Tesla gibi diğer elektrikli araç​ üreticilerinin sunduklarına benzer şekilde sınırlı otonom özellikler sunacağını belirtti. Bu kaspamda Apple direksiyonu olmayan bir araba vizyonundan vazgeçmek zorunda kaldı.

APPLE CAR'IN ÖZELLİKLERİ NE? 

Apple'ın öncelikle Tesla ardından tüm elektrikli otomobil üreticilerine rakip olarak çıkardığı arabası hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İptal edilen Apple Car için tasarım detayları ortaya çıktı. Apple, 5. seviye otonom sürüşün şimdilik "hayal" olduğunu fark etti. Apple, seviye 2+ otonom sürüş​ ile gelecek. Böylece en ve arka cam tasarımları değişti. Araca direksiyon ve pedallar eklendi. Sürücü ve yolcu için öndeki iki koltuk, arkaya da dönebilecek şekilde tasarlandı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...