Tgrt Haber

Apple'dan U dönüşü: Epic Games'e yeşil ışık yaktı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: mspoweruser.com
09 Mart 2024 09:11 - Güncelleme : 09 Mart 2024 09:11
Apple'dan U dönüşü: Epic Games'e yeşil ışık yaktı

Apple, Epic Games'in iOS platformunda kendi uygulama mağazasını kullanabilmesi için kapatılan geliştirici hesabını tekrar açma kararı aldı.

Teknoloji devi Apple​, Epic Games​'in kendi uygulama mağazasını iOS​ platformunda kullanıma sunabilmesi için sahip olması gereken "Epic Games Geliştiri Hesabını" kapattığı kararından geri adım attı.

Yıllardır Apple'ın ekosisteminde kara listede bulunan Epic Games, Avrupa Birliği'nin (AB) Dijital Hizmetler Yasası (DMA) sayesinde yeniden iPhone'lara dönme şansı yakaladı.

EPİC'İN TEHDİT OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Fortnite​ geliştiricisi, iOS kullanıcılarına Apple'ın uygulama mağazası App Store​'a alternatif olarak kendi Epic Games Store'unu sunabilecekti fakat Apple, Epic'in "iOS ekosistemi için bir tehdit olduğunu" iddia ederek geliştirici hesabını kapatmıştı.

Epic Games'ten konuyla alakalı olarak yapılan yeni açıklamada ise, ABD'li devin bu kararından vazgeçtiği ve kapatılan hesabın aktif edileceği bilgisi paylaşıldı:

"Bu, geliştiricilere, Avrupa Komisyonu'nun Dijital Piyasalar Yasası'nı uygulamak üzere bekçileri sorumlu tutmak için hızla harekete geçeceğine dair güçlü bir sinyal gönderiyor. Epic Games Store'u açmak ve Fortnite'ı Avrupa'da iOS'a geri getirmek için planladığımız gibi ilerliyoruz."

AVRUPA KOMİSYONU İNCELEME BAŞLATMIŞTI

Avrupa Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dijital Hizmetler Yasası kapsamında, katı kurallara tabi olan "eşik bekçisi" (gatekeeper) konumundaki şirketlerin, geliştiricileri susturma tehdidinde bulunamayacağını belirtmişti.

Breton, İlgili AB birimlerine Apple'ın Epic Games'in geliştirici hesabını feshetmesinin öncelikli olarak incelenmesi talimatını verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: mspoweruser.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...