Tgrt Haber

BRICS’e üye olan ülkeler arasında Brezilya, Rusya, Hindistan yer alıyor

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
02 Eylül 2024 14:41 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 14:44
BRICS’e üye olan ülkeler arasında Brezilya, Rusya, Hindistan yer alıyor

BRICS, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek amacıyla kullanılırken adı, ülkelerin baş harflerinden oluşuyor. Hangi ülkeler üye merak edilirken ne işe yaradığı ve amacı da gündeme geldi.

Tam kapsamlı olarak ilk diplomatik buluşma 16 Haziran 2009 yılında Rusya​'da gerçekleşirken gündeme gelmesinin ardından üye olan ülkeler de merak konusu oldu.

BRICS​'E ÜYE OLAN ÜLKELER HANGİLERİ, KİMLERDEN OLUŞUR?

2006 yılında kurulurken ilk etapta Brezilya​, Rusya, Hindistan​, Çin​ ve Güney Afrika'yı kapsıyordu. Ardından Mısır, Etiyopya, İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil oldu.

BRICS’e üye olan ülkeler arasında Brezilya, Rusya, Hindistan yer alıyor - 1. Resim

BRICS NEDİR, NE İŞE YARAR?

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti ülkelerinin baş harflerinden oluşan terim, ekonomilerini kastetmek için kullanılıyor.

2011 senesinde Güney Afrika Cumhuriyeti’nin katılmasından önce BRIC adı kullanılırken aynı sene Jacob Zuma’nın katılması ile isimde değişikliğe gidildi. Ülkeler arasında ikili ilişkiler eşitlik, karşılıklı olarak devlet işlerine karışmama ve ortak fayda ilkeleri üzerine kurulu olarak devam ediyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...