Tgrt Haber

Bu yıl da devam edecek olan öğrencilere ulaşım desteği başvuruları SVDY'lere yapılacak

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
27 Ağustos 2024 11:30 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 11:40
Bu yıl da devam edecek olan öğrencilere ulaşım desteği başvuruları SVDY'lere yapılacak

Öğrenciler için Ulaşım Desteği bu sene de devam ederken başvurular ne zaman, nereye yapılacak merak edilmişti. Bakan Göktaş başvuruların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacağını belirtirken öğrenciler bu sene ulaşım desteği devam ediyor mu araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, öğrencilere verilecek olan ulaşım desteğinin bu yıl da süreceğini açıklarken başvuru şartları da gündeme geldi.

2024-2025​ eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala öğrencileri sevindiren haber geldi.

ÖĞRENCİ ULAŞIM DESTEĞİ​ BU SENE DEVAM EDİYOR MU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine verilen ulaşım desteğinin bu yıl da devam edeceğini Bakan Göktaş duyurdu.

İlköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek bu sene de verilecek.

Bu yıl da devam edecek olan öğrencilere ulaşım desteği başvuruları SVDY'lere yapılacak - 1. Resim

ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR, KAÇ TL 2024-25?

Şehirlerarası ulaşımda öğrencilere destek olunması için verilen ödemeler bu sene de sürerken Bakan Göktaş şu sözleri söyledi:

“Sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirdiğimiz Ulaşım Desteği 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edecek.

Öğrencilerimize vereceğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 TL olurken, şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza aktardık.”

Bu yıl da devam edecek olan öğrencilere ulaşım desteği başvuruları SVDY'lere yapılacak - 2. Resim

ÖĞRENCİ ULAŞIM ÖDEME BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaya devam edecek. Öğrenci veya ailesi tarafından öğrencinin ailesinin ikametgah ettiği yerdeki SVDY'lere gidilerek başvuru işlemleri tamamlanabiliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...