Tgrt Haber

Erzincan İliç toprak kayması son durum nedir? 9 maden işçisi bulundu mu? AFAD açıklaması!

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
14 Şubat 2024 11:42 - Güncelleme : 14 Şubat 2024 17:29

Dün Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından 9 işçi göçük altında kalmıştı. Vatandaşlar ise İliç toprak kaymasındaki son durumu merak ediyor. Peki, 9 işçi bulundu mu? Detaylar haberimizde...

İliç​'te toprak kaymasının olduğu alanda çalışmalar devam ediyorken 9 işçinin bulunup bulunmadığı da merak edildi. Vatandaşlar Erzincan​'da meydana gelen toprak kaymasının ardından Erzincan'da son durum nedir, maden işçileri bulundu mu gibi soruları araştırmaya başladı.

ERZİCAN İLİÇ TOPRAK KAYMASI​ SON DURUM NEDİR?

Erzincan'da dün meydana gelen toprak kaymasının ardından AFAD​ açıklama yaptı. AFAD Başkanı Okay Memiş, "Arama kurtarma ekibi sayısı yeterli. Bakanlarımız burada ve 9 işçimize ulaşmak için her türlü yöntemi deniyoruz. Bütün imkanları seferber ettik. Her şey kontrolümüz altında." dedi.

Erzincan İliç toprak kayması son durum nedir? 9 maden işçisi bulundu mu? AFAD açıklaması! - 1. Resim

9 MADEN İŞÇİSİ BULUNDU MU?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya göçük altında olan 9 işçi hakkında bilgi vermişti. Yerlikaya, işçilerin 10 milyon metreküp hacmin altında olduklarını ve çalışmalara son hızla devam edildiğini açıklamıştı.

SİYANÜRLÜ TOPRAK FIRAT NEHRİ'NE AKAR MI?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada yer alan iddialara cevap verdi. Açıklama şöyle:

"Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, 'Erzincan'da bir altın madeninin alanında meydana gelen toprak kayması sonucu siyanürlü toprak Fırat Nehri'ne aktı' iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Fırat Nehri ya da herhangi bir baraja değil, Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan altın madeninin atık havuzuna aittir."

Toprak kaymasının ardından nehre herhangi bir malzemenin ulaşması veya karışmasının söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada, "Bölgede meydana gelen toprak kaymasının, maden alanındaki atık havuzu ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...